Toate paturile ATI COVID de la Institutul „Marius Nasta”, din Capitală, s-au ocupat. Ce spune medicul Beatrice Mahler, managerul institutului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta”. FOTO Inquam Photos
Dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta”. FOTO Inquam Photos

Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta" din Bucureşti a spus că miercuri dimineaţă s-a ocupat ultimul pat la ATI Covid din spital. „Avem presiune mare pe ATI Covid. Pacienţii care ajuns la noi în ultimele zile au ajuns cu forme severe după 10 zile de evoluţie la domiciliu. Este îngrijorător, pentru că atrage atenţia asupra gravităţii cazurilor care sunt evolutive", a spus medicul.

„Suntem abia la început de evoluţie a valului 4. Varianta Delta e extrem de vicleană, trebuie să înţelegem asta, să recunoaştem simptomele, să ne testăm, să nu stăm acasă foarte mult dacă avem simptome.

Este îngrijorător acest trend ascendent deoarece lângă un pacient cu formă severă la domiciliu sunt şi alte persoane la fel. Mă întreb dacă anchetele epidemiologice se desfăşoară, dacă pacienţii declară că sunt bolnavi", a spus Mahler, pentru Digi 24.

În institut, majoritatea persoanelor internate sunt nevaccinate. Sunt şi doi pacienţi vaccinaţi cu schema completă, dar care au comorbidităţi. Persoanele cu comorbidităţi au un răspuns al anticorpilor la virus mai scăzut, dar anticorpii pot face diferenţa între o formă severă de boală şi una moderată, "practic dintre viaţă şi moarte", a explicat medicul.

Cel mai tânăr pacient din ATI are 52 de ani, a adăugat Mahler.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite