Tătaru: Există suprapopulare în Terapie Intensivă în anumite zone

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru anunţă că de mâine infectaţii pot fi carantinaţi
Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru anunţă că de mâine infectaţii pot fi carantinaţi

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a făcut câteva precizări referitoare la evoluţia epidemiei de Covid-19 din România din ultimele zile şi la punerea în practică, de mâine, a legii carantinei.

Tătaru a explicat că dacă situaţia o va impune se va putea ajunge şi la carantinarea anumitor zone. Tătaru a vorbit despre detaşarea personalului medical de la spitalele mai mici la cele mai mari, precum şi despre adaptări intervenite de la caz la caz. El a spus că există focare de COVID-19 în spitale – cum este la galaţi - şi este nevoie de aceste adaptări pentru ca spitalele să funcţioneze, în plus trebuie găsite cadre medicale pentru spitalele care nu funcţionează în acest moment, cum este cel din Mioveni, Argeş. 

Alte focare unde a apărut COVID-19 sunt fermele. La Vaslui, într-o fermă de porcesare a cărnii de pasăre, dintr-o sută de persoane testate, jumătate au fost depistate pozitiv. 

Ministrul Sănătăţii a adăugat la Digi 24 că se poate ajunge la carantinarea unor zone/cartiere sau localităţi în momentul în care vorr apărea trei cazuri la mia de locuitori. 

Tătaru a mai spus că în acest moment există 1.900 dee paturi la TI în toată ţara, din care circa 900 sunt perfect utilate după ultimele standarde, asstfel că situaţia este sub control, în acest moment. 

Oficialul de la Sănătate a mai spus că, de mâine, după intrarea în vigoare a legii carantinei, raportările infectărilor vor fi făcute către DSP=uri, iar acesta vor raporta la rândul lor către INSP. ”Mâine va avea loc o şedinţă la Ministerrul Sănătăţii în acest sens”, a spus Tătaru, luni-seară. 

El a adăugat că, până acum autorităţile n-au avut cadru legal pentru a urmări persoanele care refuzau carantina, dar că, odată cu intrarea în vigoare a noului act normativ, aceste persoane vor fi identificate de DSP-uri şi izolate la domiciliu timp de 14 zile. 

Ministrul Sănătăţii a mai spus că se poate ajunge şi în situaţia în care să avem confirmate 1.000 de cazuri pe zi, dar că el preferă să facă pronosticuri zilnic, la şapte şi la 14 zile şi nu pe perioade mai lungi de timp. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite