Tarom nu va deveni o companie profitabilă nici anul acesta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avioanele Tarom au transportat anul trecut doar 1,7 milioane de pasageri
Avioanele Tarom au transportat anul trecut doar 1,7 milioane de pasageri

Compania Tarom estimează că nu va trece pe profit nici în 2010, după ce anul trecut a raportat un rezultat negativ de 91 milioane lei, deşi traficul de pasageri a crescut în primele cinci luni cu 26% faţă de intervalul similar din 2009, a declarat directorul general al companiei, Ruxandra Brutaru.

"Nu cred că o să reuşim să trecem pe profit anul acesta. Datele IATA indică un an la fel de dificil ca şi în 2009. Din păcate, aceasta este situaţia cu care ne confruntăm", a afirmat vineri Brutaru, într-o conferinţă de presă.

El nu a precizat valoarea pierderilor preconizate şi nici numărul pasagerilor înregistraţi în primele cinci luni ale acestui an.

Potrivit reprezentantului Tarom, problemele industriei aviatice sunt creşterea preţului la petrol şi întărirea dolarului faţă de euro.

"Tona de petrol a crescut 211 dolari în primul trimestru faţă de anul trecut. De asemenea, dolarul a urcat în raport cu euro, iar companiile aeriene fac plăţile în dolari", a spus Brutaru.

Totodată, Tarom estimează că îşi va creşte cota de piaţă în acest an cu trei puncte procentuale, la 23%.

Tarom a semnat, vineri, acordul de aderare în Alianţa SkyTeam, astfel încât pasagerii companiei vor avea acces la o reţea globală compusă din 898 de destinaţii din 169 de ţări.

Tarom este cel de-al 13-lea membru al Alianţei şi adaugă reţelei SkyTeam 12 destinaţii din România şi Republica Moldova, respectiv Baia Mare, Bacău, Cluj-Napoca, Constanţa, Iaşi, Oradea, Sibiu, Suceava, Satu Mare, Târgu Mureş, Timişoara şi Chişinău.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite