Tânăra de 18 ani care a mers 1.600 de km pentru a se vaccina a primit înjurături pe Facebook

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Ro Vaccinare
Foto Ro Vaccinare

Ştefania Ioana Marinescu este tânăra care nu a împlinit încă 18 ani, dar care a dorit extrem de mult să se vaccineze aşa că a făcut împreună cu părinţii săi, un drum de peste 1.600 de kilometri, din Bucureşti până într-o comună din judeţul Iaşi. Postarea fetei preluată de pagina RO Vaccinare i-a adus atât aprecieri, cât şi înjurături.

„Pe moment, le-am luat în râs (înjurăturile - n.r.), pentru că uneori, ştiţi că râzi ca să nu plângi. Dar nu era de plâns, era doar dezamăgire. Nu cred că a contat ce vârstă aveam. În opinia lor, nu eşti un om, în opinia lor eşti doar o persoană”, a declarat Ştefania, miercuri seara, la Digi24. 

„Era un text scris la 4 dimineaţa, am zis să scriu şi eu, poate nu strică, poate ajut pe cineva, poate mobilizez pe cineva. M-am gândit apoi că dacă o singură persoană conving să se vaccineze, sunt mulţumită”, a spus Ştefania.

Tânăra a povestit cum de a ales un loc atât de îndepărtat pentru a se vaccina.

„În duminica în care s-a dat drumul la cea de-a treia etapă a vaccinării (în martie - n.r.), mama a zis: Hai să intrăm cu o zi mai devreme, că mama, pentru fiecare membru al familiei, a butonat platforma până a găsit un loc. La unii nici ea nu ştie cum a găsit. A găsit. Şi mi-a spus: Vino repede, că mi-a apărut butonul 'Programează-te' pentru tine. Ne-am uitat. Totul roşu, zero. Şi cum dădeam în jos pe centrele de vaccinare, văd acolo cu verde. Nu pot să vă spun cum a fost senzaţia că am văzut acolo locuri libere la vaccinare! Unde? În judeţul Iaşi! Mă duc la tata: Tată, mergem până în Iaşi? Mergem! Ai mei, dinainte să mă programez, mi-au zis: Mergem oriunde, numai să te vaccinezi

„Nu mi se pare nimic de admirat. Am făcut-o pentru mine”

Cei de la centrul de vaccinare au fost miraţi să vadă buletinul de Ilfov al tinerei şi au aflat astfel că au străbătut atâta drum. „Mi-au spus că e de admirat. Mie nu mi se pare nimic de admirat, pentru că am făcut-o pentru mine. Am vrut să mă vaccinez şi nu regret că am făcut-o. Am văzut şi un oraş foarte frumos”.

Ea a mărturisit că gestul ei i-a contrariat la început pe colegi: „Mi-au spus: eşti nebună, ce cauţi până acolo, n-ai ce face, vrei să te plimbi? Dar are şi prieteni care au înteles-o, ei având aceeaşi dorinţă: bravo ţie!” Ea este prima din grupul ei de prieteni care s-a vaccinat, iar aceştia abia aşteptau să vadă cum se simte şi cum a fost plimbarea.

„Cel mai bun vaccin este cel din braţul tău”

Tânăra a scris pe Facebook şi că cel mai bun vaccin este cel pe care îl ai în braţul tău. A explicat ce a vrut să spună: „Pentru că mi l-am făcut şi îl am în mine. Mi l-am dorit şi l-am făcut. Mi-aş fi făcut orice vaccin, dar având sub 18 ani, nu puteam să fac decât Pfizer. Contează să te vaccinezi, pentru că un vaccin nu a fost scos degeaba. Aud oameni care spun că a fost dezvoltat mult prea repede, în nici un an. Da, dar vorbim despre o pandemie şi toate minţile lumii, atâtea eforturi, toată lumea - toţi banii, tot efortul, tot timpul, toată ştiinţa s-au concentrat pe asta, nu pe altceva, pentru că de un an numai despre asta vorbim”, a arătat Ştefania.

Tânăra a mărturisit că tânjeşte după normalitate, după mare, după prieteni, dar nici măcar vaccinul nu o face să lase garda jos, deşi crede în eficacitatea lui.

„Eu tot timpul am crezut în ştiinţă. Sunt un om care gândeşte logic şi mă uit la fapte, la ceea ce se întâmplă în jurul nostru, nu la ceea ce aud de la surse nebazate. Cred în oamenii de ştiinţă, cred în acest virus. Am cunoştinţe care au murit de SARS-CoV-2, am cunoştinţe care au făcut forme foarte grave şi eu cred în acest vaccin, în orice vaccin. Ar fi bine să ne vaccinăm, ca să oprim asta, pentru că eu, de exemplu, am aproape 18 ani, îmi ratez aproape cei mai frumoşi ani din viaţă. Aş vrea şi eu să fiu la mare cu prietenii, dar nu pot. Nu am putut nici vara trecută, nu am făcut nimic, şi vreau să revenim la o aşa-zisă normalitate. Nu ştiu dacă putem să-i spunem aşa (...) Eu m-am vaccinat. Am o relaxare psihică? Da, sigur că am, dar tot mi-e frică. Cred în eficacitatea vaccinului, că de-asta mi l-am făcut, dar trebuie să menţinem frica, pentru că frica stârneşte precauţia, în opinia mea” - a Ştefania Ioana Marinescu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite