Studiu: Schema completă de vaccinare este eficientă împotriva COVID-19 şi la grupele de risc. Pentru persoanele cu imunitate scăzută eficienţa este de 74%

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhivă
Foto Arhivă

Serviciul de Sănătate Publică din Marea Britanie a efectuat un studiu care a vizat monitorizarea pacienţilor din 700 de cabinete de medicină de familie. Rezultatele arată că schema completă de vaccinare este eficientă şi în rândul grupelor de risc.

Eficienţa împotriva COVID-19 în cadrul grupelor de risc este între 30 – 60% după doza 1, indiferent de tipul de vaccin, excepţie fiind grupa persoanelor cu imunitate scăzută (imunocompromişi), unde procentul de eficienţă este de 4%.

Pentru ambele vaccinuri (de la companiile Pfizer şi AstraZeneca) eficienţa creşte considerabil după administrarea celei de a doua doze, iar în cazul grupului de imunocompromişi, eficienţa creşte la 74%.

În Marea Britanie s-a înregistrat în ultima perioadă un număr crescut de infectări cu virusul SARS-CoV-2. În perioada aprilie – mai, media cazurilor a fost de 2.400 cazuri noi/zi; În luna iunie au fost înregistrate însă 10.468 cazuri/zi, iar în ultima săptamană din iulie, media cazurilor a ajuns la 45.159 cazuri noi/ zi. 

Deşi numărul cazurilor a crescut, comparativ cu perioada aprilie-mai, sunt mai puţine persoane care sunt internate în spital şi mai puţine decese faţă de valul anterior.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite