Spitalul Floreasca şi Spitalul de Arşi vor fi relocate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul Floreasca FOTO Adevărul
Spitalul Floreasca FOTO Adevărul

Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca şi Spitalul de Arşi vor fi relocate. Asta după ce ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, şi primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, au semnat un protocol de colaborare privind identificarea şi analiza soluţiilor de relocare a celor două unităţi sanitare.

„Noi am avut discuţii preliminare de câtva timp împreună cu specialiştii din Ministerul Sănătăţii şi Primăria Sectorului 1 cu privire la relocarea Spitalului Floreasca şi a celui de Arşi într-o clădire nouă, cu facilităţi de top, cu condiţii mult mai bune pentru pacienţi şi personalul medical. (...) Practic, orice posibilitate de extindere, orice posibilitate de îmbunătăţire a circuitelor a fost depăşită la nivelul Spitalului Floreasca, iar la nivelul Spitalului de Arşi, după cum ştiţi, s-au făcut renovări la Terapie intensivă, iar în rest mare lucru nu se mai poate face. Ne dorim condiţii de spitalizare, de acces la tehnologie medicală de ultimă oră, condiţii egale pentru cetăţenii români cu cei europeni, acesta este motivul pentru care am salutat iniţiativa domnului primar”, a declarat Florian Bodog, ministrul Sănătăţii. 

Potrivit protocolului, urmează să fie construit un nou spital în zona de nord a Bucureştiului, pe un teren de şapte hectare. Costurile de aproximativ 200-250 de milioane de euro şi toate dotările vor fi suportate integral de Primăria Sectorului 1.

„Avem un teren de şapte hectare în zona de nord a Bucureştiului (Băneasa), unde vom construi un spital. Vom reloca cele două spitale — Floreasca şi de Arşi”, a explicat Dan Tudorache. 

Oficialul spune că noul spital va fi dotat şi cu heliport şi că că nu va acoperi doar nevoile Bucureştiului. Terenul pe care va fi construit noua unitate sanitare are intrare din şoseaua Bucureşti-Târgovişte. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite