Soluţiile lui Mazăre pentru reducerea cheltuielilor în Constanţa: iluminatul pe bulevarde în zig-zag şi fără pază la intersecţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul oraşului Constanţa, Radu Mazăre, vine cu noi soluţii pentru reducerea cu 25 % a cheltuielilor şi serviciilor din cadrul instituţiei pe care o conduce. Printre acestea se numără: oprirea iluminatului pietonal, iluminatul auto pe bulevardele şi străzile principale va funcţiona în zig-zag, renunţarea la lucrarea de plivit buruieni din gardurile vii sau renunţarea la pază în instersecţii.

Noile măsuri sunt aşteptate să aducă o reducere de 215 de miliarde de lei vechi şi vor intra în vigoare de la 1 august.

Autorităţile şi instituţiile publice vor diminua cu 20 % cheltuielile cu bunurile şi serviciile aprobate în buget, programate pentru a doua jumătate a anului 2010 şi rămase de executat. Aşadar, 20 % plus 5 % creşterea de TVA înseamnă un sfert din cheltuielile pe care Primăria le făcea cu bunuri şi servicii trebuie să le diminuăm, a declarat Mazăre, marţi, într-o conferinţă de presă, informează Mediafax.

Vor fi reduse cheltuielile de bunuri şi servicii şi vor fi renunţări la diverse bunuri şi servicii din cadrul Primăriei, dintre care: drepturi speciale salariaţi Primărie, autoturisme Primărie, servicii curăţenie, obiecte de inventar, deplasări salariaţi, reclamă şi publicitate, materiale de protocol, reparaţii sediu Casa Căsătoriilor şi sedii ale Primăriei.

Se va renunţa la paza din intersecţii, la paza de la trei cluburi pentru bătrâni, care vor fi închise şi vor fi reduceri din dispozitivul de pază al echipelor de intervenţii.

Reduceri vor fi operate şi în privinţa consumului de energie electrică. Astfel, va fi oprit iluminatul pietonal, iluminatul auto pe bulevardele şi străzile principale va funcţiona în zig-zag, va fi oprit în totalitate iluminatul arhitectural la muzee, biserici, Sala Sporturilor, iar în cazul în care aceste reduceri nu vor fi suficiente este posibil să fie oprit timpul de funcţionare a iluminatului public cu o oră în fiecare zi. Va fi redus şi timpul de funcţionare al fântânilor arteziene cu 50 %. Alte reduceri vor mai fi operate la serviciile de dezinsecţie, ecarisaj şi salubritate.

Radu Mazăre a mai spus că vor fi făcute reduceri şi la spaţiile verzi, parcuri şi locurile de joacă, astfel: va fi redusă frecvenţa întreţinerii prin salubrizare de la 15 ori la opt ori pe lună, se va renunţa la lucrarea de plivit buruieni din gardurile vii, borduri, se va renunţa la activitatea de măturat alei din parcuri de la opt ori la două ori pe lună, va fi redusă frecvenţa golitului coşuleţelor din parcuri de la opt ori la două ori pe lună, a cositului gazonului de la două ori pe lună la o dată pe lună, iar udatul de la aspersoare şi de la hidrant se va reduce de la zece ori la patru ori pe lună. Totodată, în privinţa tăierilor şi toaletărilor de arbori vor fi rezolvate numai cazurile de forţă majoră şi urgenţele ca urmare a unor fenomenie meteorologice.

Se va renunţa la plantatul de arbori şi arbuşti, la răsadurile de pomi şi material dendrologic, la acţiunile culturale şi sportive, la reamenajarea locurilor de joacă, la întreţinerea şi repararea elementelor navale, la curăţarea, toaletarea monumentelor şi statuilor.

Radu Mazăre a mai spus că 150 de angajaţi din cei aproximativ 700 din cadrul Primăriei Constanţa vor fi disponibilizaţi, conform Ordonanţei 63/2010.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite