Sfaturi pentru consumatorii de băuturi răcoritoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Verificaţi cu mare atenţie ambalajul şi eticheta băuturilor răcoritoare, recomandă inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).

Este caniculă şi vreţi să vă potoliţi imediat setea. Nu vă grăbiţi, ci studiaţi cu atenţie produsul pe care vreţi să-l cumpăraţi, fiindcă multe dintre băuturile răcoritoare, sucurile şi nectarurile de fructe din comerţ sunt contrafăcute sau nu conţin ceea ce pretind pe etichetă!

Prima regulă care trebuie respectată atunci când cumpăraţi sucuri este să verificaţi ambalajul: dopul să fie intact, iar dacă este vorba de o cutie de carton, aceasta să nu fie deformată (este posibil să cedeze înainte ca dumneavoastră să beţi conţinutul).

Dacă există depuneri pe fundul sticlei, nu vă atingeţi de ea! Suspensiile pot proveni de la nerespectarea temperaturilor de depozitare sau expunere.

Nu cumpăraţi băuturi expuse la căldură sau temperaturi mai ridicate decât cele menţionate pe etichete sau ambalaj! S-ar putea să alegeţi cu o toxiinfecţie alimentară!

Renunţaţi nu doar la produsele expirate, ci şi la cele care au durabilitatea minimală rectificată!

Dacă pe ambalaj apare imaginea unui fruct ce nu se regăşeşte în lista ingredientelor, puneţi la loc în raft produsul! Sigur este ceva în neregulă cu el!Oricum, au vrut să vă păcălească, aşa încât nu merită să-i îmbogăţiţi.

Dacă vreţi să fiţi absolut siguri că nu beţi porcării, aruncaţi nişte fructe şi eventual legume în storcător şi preparaţi-vă singuri sucul dorit.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite