Sezonul estival 2019 şi orele pierdute pe drumurile României

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deschiderea sezonului estival 2019 a fost marcată că în fiecare an, cu ocazia zilei de 1 mai. Fie că au ales să plece la mare sau la munte, sau în alte localităţi cu obiective turistice, românii au sărbătorit tradiţional că în fiecare an, statul în... maşină.

Potrivit ultimelor date de la INS, Drumurile Naţionale însumau, potrivit INS, 17.272 de kilometri în anul 2014, lungime care a crescut cu 468 de kilometri (+2,7%), până la 17.740 de kilometri în prezent. Având în vedere dimensiunile parcului auto din această perioadă, putem spune că înghesuiala vehiculelor a crescut de la 289 la 395 de maşini per kilometrul de Drum Naţional, respectiv cu 36,2%, se arată într-un studiu publicat de Revista Patronatelor.

Blocajele rutiere, ambuteiajele şi, din păcate, accidentele pare că fac parte din perioada sărbătorilor la noi în ţară, în timp ce ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a preferat să efectueze vizită de lucru, la CFR, încercând să demonstreze României condiţiile civilizate din trenuri. Domnul ministru a uitat să precizeze în timpul informărilor de presă faptul că dumnealui a călătorit cu un tren modernizat şi chiar şi aşa uşa la coborâre a fost cu greu deblocată.

Sunt curios câţi dintre dumneavoastră călătoresc cu trenul şi ce părere aveţi despre condiţiile mizere din compartimentele CFR. Ultima mea experienţă cu trenul tot pe tronsonul ales de domnul ministru, dar vara, când temperaturile erau extreme, mi-a demonstrat faptul că nouă românilor ni se arată de fiecare dată, unde ne este locul. Garnituri mizere, lipsa aerului condiţionat, scaune rupte, toate acestea reprezintă „experienţa civilizată de mers cu trenul“ despre care ne povestea Răzvan Cuc.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite