Sergiu Nicolaescu îi dă dreptate lui Băsescu: Plecarea regelui a fost "o trădare"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sergiu Nicolaescu susţine declaraţia preşedintelui Traian Băsescu, potrivit căreia plecarea regelui Mihai a fost "trădare", dar este de părere că şeful unui stat nu trebuie să comenteze acest subiect.


Citiţi şi: Ce a urmărit de fapt Traian Băsescu prin atacul la adresa Regelui Mihai

"Acuma se discută lucrurile astea penru că domnul Băsescu le-a spus la televizor. Consider că un preşedinte de stat nu avea voie să spună aşa ceva, dar îi dau dreptate, în sensul că a spus că este o trădare.

Vezi şi:

Cum poate fi amendat comportamentul politic al lui Traian Băsescu? Spune şi tu!

Eu vreau să spun că urmările plecării regelui sunt mii şi zeci de mii de arestări şi de morţi în închisori. Bun, nu e de vină regele pentru treaba asta. Eu vă spun adevărul, că regele a plecat din ţară cu un tren, cu prieteni. S-a căsătorit, are fete, să fie sănătos şi să trăiască . Sunt direct amestecat în treaba asta. Până acum, am ţinut-o pentru mine. Acuma, când se tulbură lucrurile, vreau să spun adevărul", a spus Sergiu Nicolaescu, pentru Mediafax.

Preşedinte al Comisiei de Cultură din Senat, Nicolaescu a povestit că în momentul în care Regele Mihai a părăsit ţara, familia sa ar fi putut pleca cu trenul regal, întrucât tatăl lui a primit un telefon pentru a o transporta pe logodnica unui apropiat al regelui. "A plecat tata cu maşina şi, la un moment dat, a vrut să ia şi familia, ca să ne urcăm în tren cu regele. Mama n-a vrut", a povestit Nicolaescu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la B1 TV, că decizia Regelui Mihai de a abdica a fost "un act de trădare", el adăugând totodată că relaţia sa de apropiere cu prinţul Paul a fost un gest pentru a proba că nu are nimic cu Casa Regală.

"Tot continuăm să considerăm că abdicarea Regelui a fost un mare act patriotic. Nu. A fost un act de trădare a interesului naţional al României. Din partea Regelui. Acesta este punctul meu de vedere", a spus Băsescu.

Citiţi şi:

Traian Băsescu: Abdicarea Regelui Mihai a fost un act de trădare a interesului naţional al României

Casa Regală nu comentează declaraţiile lui Traian Băsescu. Principesa Margareta: "Aşa e cel mai bine"

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite