Românii sunt în topul europenilor păcăliţi. 16% au fost induşi în eroare şi au cumpărat cel puţin un produs contrafăcut STUDIU

0
Publicat:
Ultima actualizare:
colet

Bulgarii şi românii ocupă primele locuri în clasamentul celor mai înşelaţi consumatori europeni. 16% dintre români au cumpărat cel puţin un produs contrafăcut, potrivit unui studiu publicat de Oficiul UE pentru Propietate Intelectuală.

Bulgarii sunt pe primul loc în topul celor mai uşor de păcălit europeni. 19% dintre ei au cumpărat un produs contrafăcut. În imediata apropiere se află şi poporul ţării noastre. 16% dintre cetăţenii noştri se lasă păcăliţi şi cumpără produse falsificate.

Urmează Ungaria, unde procentul persoanelor înşelate este de 15%. La polul opus, Suedia şi Danemarca au cele mai mici numere.

Clienţii care au cumpărat jucării, cosmetice, băuturi, aparate electronice, îmbrăcăminte sau chiar pesticide s-au trezit acasă cu mărfuri falsificate.

În pandemie, printre cele mai contrafăcute produse au fost măştile faciale, dar şi alte echipamente personale de protecţie. Cifrele arată că, la nivel global, se comercializează produse farmaceutice falsificate în valoare de 4 miliarde de euro, conform Digi24.

Produsele contrafăcute reprezintă 6,8% din importurile UE şi se ridică la o valuare de 121 de miliarde de euro. Aceste mărfuri duc la încălcarea securităţii şi la pierderi financiare, pe lângă riscurile pentru sănătate.

Întreprinderile care deţin drepturi de proprietate intelectuală, precum mărci sau brevete, au raportat o cifră de afaceri mai mică, dar şi pierderea avantajului competitiv.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite