Raed Arafat va explica în faţa senatorilor carantinarea şi internarea obligatorie: Aceste lucruri nu sunt inventate în România

Raed Arafat va explica în faţa senatorilor carantinarea şi internarea obligatorie: Aceste lucruri nu sunt inventate în România

Raed Arafat FOTO Facebook

Secretarul de stat Raed Arafat va prezenta, luni, senatorilor, date despre ţările care mai au în legislaţie carantinarea, inclusiv a bunurilor, dar şi internarea obligatorie. „Aceste lucruri nu sunt inventate în România”, a afirmat Arafat, precizând că, de exemplu, în Irlanda, internarea obligatorie este prevăzută în legislaţie încă din 1947.

Ştiri pe aceeaşi temă

Raed Arafat a explicat, duminică seară, la Antena 3, câteva dintre noţiunile care sunt prevăzute în legea carantinei şi izolării, aflată în procedură parlamentară.

„Ce înseamnă carantinarea bunului? Poate să dureze şi două ore dacă poate fi dezinfectat. La Covid, dacă suspicionezi că e problemă, l-ai luat, şe şterge cu spirt, se dă înapoi. Dar sunt boli în care carantinarea bunului - pentru că nu ştii dacă este expus, nu ştii boala respectivă care este caracteristicul ei, dacă răspunde la una la alta - poţi să-l carantinezi. Şi am găsit carantinarea bunurilor în legea din Finlanda. Legea din Finlanda permite carantinarea bunurilor, dacă nu greşesc, pe două luni, după care cu extindere încă şase luni. Legea din Finlanda este din 2016. Aceste lucruri nu sunt inventate în România”, a declarat Raed Arafat.

Acesta a mai precizat că şi Austria are astfel de reguli, la fel şi Irlanda.

„Franţa, am discutat cu colegii, nu am primit actul, dar are. Internare obligatorie o găsiţi în legislaţia irlandeză din 1947. Am găsit legea, o găsiţi în legislaţia britanică, o găsiţi în legislaţia finlandeză, o găsiţi la sloveni, o găsiţi la suedezi din ce am citit. Sunt multe ţări”,a mai afirmat Raed Arafat.

Întrebat dacă va prezenta în Senat, luni, aceste date, Arafat a precizat: „Asta mi s-a cerut, să venim măcar cu câteva ţări care au astfel de aplicaţii. Să nu creadă lumea că România a venit cu invenţii care nu există la alte ţări. Dacă Statele Unite are, dacă au ţări din Europa, au ţări din afara Europei, dar nu am vrut să mă duc în afara Europei, am luat SUA, ţările din Europa şi ce am putut să găsesc documentele lor. Şi este normal să ai astfel de soluţii. Asta nu se aplică numai pe Covid”.

Senatul a amânat pentru luni dezbaterea legii privind carantina. Actul normativ este încă la dezbatere în Comisia juridică.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările