Prognoza meteo. Cât mai ţine vremea rea. Ce fenomene se anunţă de Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vremea rea şi în următoarele zile FOTO Shutterstock
Vremea rea şi în următoarele zile FOTO Shutterstock

Răcirea accentuată a vremii va continua şi luni, 13 decembrie, în nord–est vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare, în timp ce în restul regiunilor va ploua abundent. De Crăciun, conform estimărilor meteorologilor, nu vom avea zăpadă.

Elena Mateescu, directorul general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), spune că, la cum se prezintă la acest moment datele meteo, este puţin probabil să avem zăpadă de Crăciun.

”La acest moment semnalul pare pentru o săptămână înainte de sărbătoarea Crăciunului mai caldă decât în mod obişnuit. Cu siguranţă vom veni cu date noi pe măsură ce ne apropiem de perioada respectivă”, a declarat Elena Mateescu într- o intervenţie la România TV.

Conform ANM, luni, 13 decembrie, în ţară, răcirea vremii va continua şi se va resimţi în toate regiunile. 

Astfel, temperaturile maxime se vor încadra în marea lor majoritate între 0 şi 8 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -5 şi 3 grade Celsius.

 Cerul va fi mai mult noros; la munte va ninge -local mai consistent, în vest, în centru, iar seara şi noaptea în nord-est vor fi precipitaţii mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare, iar în rest vor predomina ploile. 

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în zona montană înaltă, în regiunile estice şi în extremitatea de sud-vest.

În Bucureşti, meteorologii anunţă vreme în general închisă, iar ziua mult mai rece decât cea anterioară. Vor fi precipitaţii predominant sub formă de ploaie, cu probabilitate mai mare noaptea. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 5 grade Celsius, iar cea minimă va fi de 1-2 grade Celsius.

Marţi, conform meteorologilor, vremea va fi în general închisă, iar pe arii restrânse temporar se vor semnala precipitaţii slabe, sub formă de ninsoare în regiunile centrale şi nordice precum şi la munte, şi sub formă de ploi şi trecător lapoviţă în cele sudice şi sud-estice. 

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în regiunile estice şi sud-estice, cu viteze mai mari pe litoral. Noaptea, pe alocuri se va forma ceaţă, cu precădere în vest şi sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 şi 7 grade Celsius, iar cele minime în general între -4 şi 2 grade Celsius. 

În Bucureşti, trecător vor fi posibile precipitaţii slabe mai ales sub formă de ploaie. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximă va fi de 5-7 grade Celsius, iar cea minimă de 0-1 grad Celsius.

Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

Săptămâna 13 – 20 decembrie

Cu excepţia regiunilor vestice, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, mai ales în nord-est. Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile centrale şi nord-estice, dar şi deficitar în cele vestice şi sud-vestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 20 – 27 decembrie

Temperaturile medii vor fi mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, în regiunile intracarpatice şi în sud-estul extrem, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată la munte, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în toată ţara, dar mai ales în vest şi nord-vest.

Săptămâna 27 decembrie – 3 ianuarie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în regiunile montane. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice şi nordvestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Săptămâna 3 – 10 ianuarie

Mediile valorilor termice se vor situa sub mediile climatologice specifice acestei săptămâni, în toate regiunile. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru acest interval vor fi deficitare la nivelul întregii ţări.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Prognoza meteo. Vremea se schimbă radical. Ce ne aşteaptă după episodul de iarnă severă

Drumarii ameninţă că nu vor face deszăpeziri dacă nu li se majorează lefurile. Ce salarii au

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite