Procent redus de persoane vaccinate în medicul rural. Ministrul Sănătăţii: medicii de familie şi autorităţile locale să se implice în campanie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă. Imagine: Inquam Photos / Octav Ganea
Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă. Imagine: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Sănătăţii Ioana Mihăilă afirmă că oriunde se înregistrează un procent redus al persoanelor imunizate faţă de infecţia provocată de virusul SARS-CoV-2 acest lucru reprezintă „o problemă” şi face apel la medicii de familie şi la autorităţile locale să se implice în campania de vaccinare.

Aflată sâmbătă în judeţul Vaslui, unde participă la campania de vaccinare care are loc la centrul cultural din localitatea Rebricea, Ioana Mihăilă a declarat că procentul redus al persoanelor vaccinate anti-COVID-19 este „o problemă” oriunde, nu doar în zonele rurale în care oamenii se vaccinează în număr redus.

„Da, reprezintă o problemă oriunde avem un procent redus al persoanelor care vor să se imunizeze. Acesta este şi motivul pentru care  facem apel la autorităţile locale, la reprezentanţii Direcţiilor de Sănătate Publică şi la medicii de familie care sunt cei care pot să continue toate aceste acţiuni care duc la creşterea dorinţei, dar şi a succesului campaniei de vaccinare”, a afirmat Ioana Mihăilă sâmbătă, în Vaslui. 

Ioana Mihăilă precizează că participarea sa la campania de vaccinare în mediul rural „este din activităţile preferate” şi că acest lucru o „umple de energie” pentru săptămâna care urmează.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite