Primăvara s-a trezit la viaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bucureştenii au ieşit ca buburuzele pe aleile parcurilor
Bucureştenii au ieşit ca buburuzele pe aleile parcurilor

Am scăpat de ninsori şi de ger, iar temperaturile se vor ridica la maximum 10 grade Celsius. Primăvara se va instala definitiv după 20 martie. Până atunci, cerul va fi mai mult înnorat.

Dacă până acum a nins în aproape toată ţara şi vântul a suflat cu putere în mai toate regiunile, încetul cu încetul vremea începe să se încălzească, iar temperaturile se vor apropia de valorile normale pentru această dată. Maximele termice se vor încadra în următoarele zile între 3 şi 11 grade.

Temperaturile cresc, dar cerul va fi înnorat mai ales dincolo de arcul Carpaţilor, unde vor cădea în continuare, în cantităţi slabe, precipitaţii mixte. La munte vor mai fi ninsori izolate. Vântul nu mai suflă decât pe crestele înalte ale munţilor.

Cer înnorat mâine

Maximele termice de azi vor fi mai mici în nordul Moldovei, mai ales la Suceava. În sud-estul ţării, mercurul din termometre va urca însă până la 10-11 grade Celsius. Tot în sud-est, în cursul dimineţii, mai ales în zonele joase, se va produce ceaţă. În Bucureşti, temperaturile sunt, de asemenea, în creştere şi se vor situa în jurul valorii de 10 grade. Mâine, cerul va fi înnorat în vestul, nordul şi în centrul ţării.

Aici vor cădea, ca şi în ziua precedentă, precipitaţii mixte, sub formă de lapoviţă, ninsoare şi ploaie, iar pe crestele montane va ninge slab. Cu toate că şi în sudul şi în sud-estul ţării cerul va fi acoperit de nori, nu vor mai fi precipitaţii. În această regiune, maximele vor fi puţin mai mici decât cele de ieri şi nu vor mai depăşi 9 grade Celsius.

Potrivit meteorologilor, primăvara se va instala definitiv după 20 martie. Până atunci, deşi nu vor mai cădea ninsori ca până acum, cerul se va menţine înnorat, iar valorile termice vor fi normale pentru această perioadă a anului. Cea mai mică temperatură a lunii martie, de -31,4 grade, s-a înregistrat la Întorsura Buzăului, la 9 martie 1952.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite