Preţurile alimentelor ar putea rămâne mărite pentru mai mult timp

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deoarece agricultorii au nevoie de câţiva ani pentru a majora producţia îndeajuns pentru a acoperi cererea în urcare, Fondul Monetar Internaţional (FMI) apreciază că preţurile alimentelor s-ar putea menţine mai mult timp la niveluri ridicate record, transmite Bloomberg.

Veniturile în creştere din statele în curs de dezvoltare au încurajat creşterea cererii pentru produse din carne şi lapte, ceea ce a dus la majorarea necesarului de cereale pentru hrănirea animalelor şi de teren pentru păşunat, scrie Mediafax.

Totodată, creşterea cererii pentru biocombustibili şi condiţiile meteo nefavorabile agriculturii au limitat oferta de alimente.

Indicele preţurilor alimentelor la nivel global, calculat de Organizaţia pentru Alimente şi Agricultură a ONU, a urcat la un nivel record în februarie , în condiţiile în care toate componentele referitoare la alimente, cu excepţia celei pentru zahăr, au crescut. Scumpirea alimentelor şi corupţia autorităţilor au provocat tensiuni sociale şi politice în Africa de Nord şi Orientul Mijlociu.

FMI averizează că preţurile ridicate vor avea efecte negative mai mari în statele în curs de dezvoltare, unde populaţia alocă o parte mai mare din venitori pentru procurarea alimentelor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite