VIDEO Preşedintele Coaliţiei pentru Familie: „Cazurile de copii bătuţi şi femei ucise de soţi sunt accidente”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Coaliţiei pentru Familie (CpF) susţine că statisticile prezentante de organismele europene dar şi de Poliţia Română nu sunt reale. Acesta a explicat că cifra conform căreia 63% din români îşi bat copiii nu este una reală.

„Nu ştiu cine face astfel de sondaje? Organizaţia Salvaţi Copiii? Salvaţi copiii de cine? De părinţi lor, eventual”, a declarat Mihai Gheorghiu, preşedintele CpF, într-un interviu acordat libertatea.ro. 

Potrivit sursei citate, atunci când i s-au prezentat mai multe statistici, inclusiv ale Poliţiei Române, precum şi ale Comisiei Europene, potrivit cărora unul din doi părinţi români crede că bătaia aplicată copiilor este înspre binele lor. 

„Nu, nu am această experienţă. trăiesc în România de când m-am născut, nu cred că...această idee de a crea din familia românească un teritoriu al violenţei împotriva femeilor, împotriva copiilor...Eu nu spun că nu există accidente. Acest procent de 63% este sigur fals. Eu nu cred în aşa ceva”, a explicat preşedintele CpF.

„Cred că acest lucru ar trebui să-l discutaţi la Poliţia Română. Nimeni nu spune că nu există violenţă în familie, că nu există medii dominate de vicii, cum ar fi alcoolismul. E o problemă, dar noi nu le putem rezolva pe toate”, a declarat Mihai Gheorghiu.

Acesta a mai spus că Eurobarometrul privind violenţa în familie este „o poveste de groază”. „Nu cred că realitatea este atât de neagră pe cât vreţi s-o prezentaţi. Sunt milioane şi milioane de familii în această ţară, a arunca cu noroi, cu pământ, cu mizerii în ele mi se pare un lucru extrem de jenant şi manipulator. Fiecare societate are problemele ei. Violenţa e o problemă generală a societăţii moderne”, a spus Gheorghiu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite