Premierul olandez refuză să se pronunţe în legătură cu site-ul antiimigraţie al PVV

Premierul olandez refuză să se pronunţe în legătură cu site-ul antiimigraţie al PVV

Premierul Olandei, Mark Rutte

Premierul olandez, Mark Rutte, a refuzat aseară să-şi exprime o poziţie în legătură cu iniţiativa partidului PVV de a crea un site unde cetăţenii țării pot să posteze plângeri despre est-europenii din Olanda.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Nu ne vom exprima o poziţie, este vorba despre site-ul unui partid, nu site-ul guvernului”, a afirmat primul ministru olandez în faţa ziariştilor, cu ocazia unei deplasări la Biezenmortel (sud-estul Olandei).

Partidul olandez PVV, condus de Geert Wilders, având un discurs xenofob şi ultranaţionalist, a creat pe data de 8 februarie un site denumit ”Raportaţi-i pe central şi est-europeni”, unde olandezii pot depune plângeri legate de emigranții est-europeni. Chestionarul de pe site poate fi completat anonim. Olandezii post să relateze pe acest site şi cum şi-au pierdut locul de muncă în favoarea unui est-european, informează Agerpres.

Oficiali din statele est-europene şi unele partide politice din Olanda au cerut insistent premierului olandez să reacţioneze în faţa acestui demers al partidului PVV.

Citește și:

Comisia Europeană: Site-ul olandez anti est-europeni promovează intoleranţa. Nu putem lua nicio măsură. Depinde de Guvernul de la Haga

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările