Pozele de pe Facebook i-au salvat viaţa unui copil de patru ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă nu ar fi fost "Facebook" o mamă nu ar fi descoperit niciodată că fiul ei suferă de o boală care netratată poate fi fatală.

Deborah Copaken Kogan a văzut într-o dimineaţă că fiul ei, Leo, se trezise cu o iritaţie şi cu febră. Convinsă că este vorba de o răceală, femeia l-a dus la medicul de familie, care i-a prescris copilului antibiotice.

Cu toate acestea starea băiatului a început să se înrăutăţească. Femeia a revenit la doctor a doua zi iar medicul l-a diagnosticat cu scarlatină. Chiar şi sub antibiotice, băieţelul se simţea tot mai rău.

A treia zi femeia i-a făcut mai multe poze lui Leo şi le-a postat pe Facebook, însotite de mesajul: "Nimic nu se compară cu o duminică dimineaţă la pediatru".

În mai puţin de o oră, trei dintre prietenii ei virtuali au contactat-o şi au sfătuit-o să mergă de urgenţă la medic pentru că este foarte posibil ca băieţelul să sufere de boala Kawasaki. Această afecţiune poate fi fatală, dacă nu este depistată şi tratată din timp.

Ea provoacă umflături în arterele din tot corpul, inclusiv în cea coronariană, care pompează sânge în inimă. Din fericire, Leo a primit tratamentul la timp şi acum se recuperează.

Unul din cinci copii dezvoltă o boală de inimă din cauza Kawasaki şi un mic procent din aceşti copii mor, chiar dacă sunt trataţi.

Deborah a declarat că dacă nu exista Facebook fiul ei putea să moară fără să descopere această boală.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite