Poţi primi răspunsuri la toate întrebările tale despre vaccinul AstraZeneca. Sesiune Q&A organizată de autorităţi la ora 15:00

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Platforma naţională de informare cu privire la vaccinare împotriva COVID-19 a anunţat în urmă cu puţin timp pe Facebook că vineri, 12 martie, de la 15:00, se va răspunde întrebărilor populaţiei privind vaccinarea cu AstraZeneca.

„12 martie, ora 15.00: Q&A - vaccinare AstraZeneca! 

Astăzi, începând cu ora 15.00, vom răspunde întrebărilor dumneavoastră ce fac referire la campania de vaccinare cu AstraZeneca.

Până atunci, vă rugăm să lăsaţi nelămuririle dumneavoastră în comentarii şi vom încerca să răspundem la toate, în deschiderea sesiunii de întrebări şi răspunsuri”, se anunţă pe contul de Facebook al Platformei naţionale de informare cu privire la vaccinare împotriva COVID-19.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat ieri că peste 77.000 de doze de vaccin din lotul AstraZeneca oprit de la utilizare în Italia au fost folosite deja în România, fiind rămase peste 4.200 de doze.

"Ca măsură de extremă precauţie s-a hotărât carantinarea temporară a dozelor rămase până la finalizarea evaluării Agenţiei Europene a Medicamentului", arată CNCAV.

 "Cu privire la lotul ABV 5300 de 1,6 milioane de doze de vaccin distribuite în 17 ţări din Uniunea Europeană (Lituania, Estonia, Luxemburg, Letonia, Irlanda, Danemarca, Bulgaria, Austria, Grecia, Suedia, Olanda, Polonia, Spania, Franţa, Islanda), pentru care anumite state au luat decizia de a suspenda temporar vaccinarea cu vaccinuri din lotul respectiv şi pentru care Agenţia Europeană a Medicamentului a demarat o investigaţie, menţionăm că România nu a primit doze din acest lot", a precizat, joi seară, CNCAV.

România a primit pe 7 februarie 81.600 de  doze din lotul ABV 2856, retras de Italia.

Începând din 15 februarie, au fost utilizate 77.049 de doze, fiind distribuite în următoarele judeţe: Arad, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Caraş-Severin, Cluj, Dolj, Galaţi, Gorj, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Neamţ, Olt, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Timiş, Vâlcea şi Vaslui.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite