Poştaşul internaut are grijă de site-ul satului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poştaşul Cătălin Baniţă (35 de ani) şi soţia lui, învăţătoarea Cristina Baniţă (30 de ani), din Răcoasa, s-au gândit că satul are nevoie de un site, după ce au realizat că pagina de WEB a primăriei nu oferă locuitorilor mare lucru.

„Prima dată am luat contact cu internetul acum patru ani. M-am chinuit cu un dial-up care îţi deschidea o pagină într-un minut. Puteai să-l foloseşti doar după ora 18.00. Acum suntem vreo 30 de persoane care avem internet. Sincer, am început să pun ştiri când am văzut în «Adevărul de Seară» ştirea că a ars căminul cultural de la noi", a spus poştaşul.

„Intru pe internet o dată pe zi"

Dacă pe site-ul oficial al Primăriei Răcoasa, plătit din bani publici, informaţiile utile lipsesc cu desăvârşire, fiind postate doar nişte hotărâri vechi din 2008, pe site-ul administrat de poştaş este prezentat tot istoricul comunei, informaţii utilitare cum ar fi o carte de telefon completă, obiective turistice cu fotografii ataşate, dar şi un forum prin care localnicii pot cere sfaturi on-line de la medicul veterinar din comună sau de la învăţătoare şi lista ar putea continua.

Sătenii sunt încântaţi de ideea poştaşului. „Găsim o mulţime de lucruri acolo, pe care ne-am dori să le ştim de Primărie, dar e bine şi aşa.
M-au învăţat copiii mei cum să intru pe internet şi de atunci, măcar o dată pe zi dau o raită", a spus Ion Mihali (47 de ani).

Reprezentanţii primăriei nu sunt adepţii lumii virtuale şi au refuzat să comenteze iniţiativa poştaşului.

„Primarul mi-a spus să nu mai dau ştiri pe site că fac comuna de râs. I-am spus că voi da şi lucruri bune când vor fi. Le-am cerut procesele verbale de la şedinţele consiliului local ca să le pun pe site că sunt publice, dar nu mi le-au dat", a mai afirmat Baniţă.  

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite