Pfizer va livra cu 17% mai puţine doze de vaccin anti-COVID în Europa, săptămâna viitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Laboratorul american Pfizer a avertizat autorităţile norvegiene, vineri, cu privire la o scădere - „începând de săptămâna viitoare” - a livrărilor vaccinului împotriva covid-19, care va afecta Norvegia şi Europa, într-o perioadă în care îşi va îmbunătăţi capcitatea de producţie, relatează AFP.

„Reducerea temporară va afecta toate ţările europene”, a anunţat într-un comunicat Institutul norvegian de sănătate publică (FHI).

„Pentru moment, nu este clar cât timp anume va dura ca Pfizer să atingă o capcitate de producţie maximă - care va creşte de la 1,2 la două miliarde de doze” pe an, adaugă institutul.

FHI nu precizează amploarea globală a reducerii livrărilor către Europa, însă anunţă că se aşteaptă să primească, săptămâna viitoare, 36.075 de doze în loc de 43.875 de doze cât aştepta anterior - o scădere cu 17,8%.

În vederea unei compensări a acestei scăderi, Norvegia anunţă că va recurge la stocul de vaccinuri pe care l-a constituit la primirea primelor doze.

Norvegia nu face parte din Uniunea Europeană (UE), însă este asociată uniunii în numeroase domenii, inclusiv în cadrul achiziţionării de vaccinuri împotriva COVID-19 negociate de către Comisia Europeană (CE).

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite