Peste 95% dintre români doresc extinderea reţelelor de gaze cu finanţare din partea statului. Ce spune Ministrul Energiei despre acest lucru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Virgil Popescu a participat la lansarea celei de-a treia ediţii
a Barometrului de Securitate Energetică, de către Institutul de Ştiinţe
Politice şi Relaţii internaţionale „Ion I. C. Brătianu" al Academiei
Române (ISPRI)
Virgil Popescu a participat la lansarea celei de-a treia ediţii a Barometrului de Securitate Energetică, de către Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii internaţionale „Ion I. C. Brătianu" al Academiei Române (ISPRI)

Peste 95% dintre români doresc extinderea reţelelor de gaze cu finanţare din partea statului, ceea ce înseamnă că oamenii susţin politica actualului Guvern de a aloca fonduri către aceste investiţii, a declarat, marţi, ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Potrivit unui sondaj realizat de către INSCOP Research în colaborare cu think-tank-ul Strategic Thinking Group, o majoritate covârşitoare, respectiv 95,8% dintre respondenţi, sunt de acord ca statul să susţină financiar extinderea reţelei de distribuţie a gazelor naturale pe teritoriul României, chiar dacă acestea presupun investiţii mari, potrivit Agerpres. 

„Mă bucur că politicile noastre, începute în urmă cu un an şi ceva, beneficiază de sprijinul populaţiei. Ceea ce mă bucură foarte mult pe mine este că percepţia românilor arată că este nevoie de dezvoltarea reţelelor de gaze naturale fără frica că ar exista posibilitatea ca importurile să crească şi să devenim dependenţi de importurile din Federaţia Rusă. Mă face să cred că politica pe care o avem în acest domeniu, de a finanţa în continuare gazul natural, chiar dacă în amestec cu hidrogen, suntem în direcţia bună", a spus ministrul de resort.

Popescu a adăugat că, vinerea trecută, la Consiliul de miniştri UE, ţara noastră a obţinut includerea în regulamentul european a reţelelor inteligente de gaze în amestec cu hidrogenul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite