Peste 500 de copii, abandonaţi în maternităţi şi în alte secţii de spital

Peste 500 de copii, abandonaţi în maternităţi şi în alte secţii de spital

Peste 500 de copii, abandonaţi în maternităţi FOTO Adevărul

Peste 500 de copii au fost abandonaţi în maternităţi dar şi în secţiile unor spitale în prima jumătate a anului, conform unor cifre oficiale ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie (ANPDCA).

Ştiri pe aceeaşi temă

Concret, 511 copii au fost părăsiţi în perioada ianuarie - iunie 2015. Dintre aceştia, peste 300 au fost abandonaţi în maternităţi, arată Mediafax, în timp ce 185 au fost părăsiţi în secţiile de pediatrie şi 13 în alte secţii de spital.

Potrivit sursei citate, din cei 511 copii părăsiţi, 455 au fost externaţi, însă doar 197 s-au întors în familie în momentul externării. Alţi 197 de copii au fost plasaţi la asistenţi maternali, 18 la familii, 13 au ajuns în centre de plasament, nouă în centre de primire în regim de urgenţă, un copil a fost plasat în familia extinsă şi 20 în „alte situaţii”.

Anul trecut, 1.213 copii au fost abandonaţi în maternităţi, secţii de pediatrie sau alte secţii din spitale, dintre care 1.057 au fost externaţi, însă doar 436 au fost integraţi în familie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările