Pe scurt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Turism Felix, peste previziunile de profit Compania hotelieră Turism Felix din Băile Felix a înregistrat, în primele opt luni ale anului, un profit brut de 7,54 milioane de lei, în urcare

Turism Felix, peste previziunile de profit

Compania hotelieră Turism Felix din Băile Felix a înregistrat, în primele opt luni ale anului, un profit brut de 7,54 milioane de lei, în urcare cu 2,1% comparativ cu perioada similară a anului trecut, rezultatul depăşind câştigul previzionat de companie pentru întreg anul 2007. Firma a bugetat pentru acest an un profit brut de 7,4 milioane de lei. Compania a obţinut, în perioada ianuarie-august, o cifră de afaceri de 30,09 milioane de lei, în urcare cu 15,2% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. (Mediafax)

Curse Tarom spre litoral din 2008

Compania Tarom va efectua, începând de anul viitor, în sezonul estival, curse regulate spre Constanţa, de pe aeroporturile din Cluj şi Timişoara."Am purtat discuţii cu Tarom în urmă cu două luni şi este interesată de introducerea acestor curse", a spus Alin Burcea, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT). Potrivit autorităţilor, în acest an, la fiecare sfârşit de săptămână, şoselele spre litoral au fost asaltate de 70.000 de autoturisme. (NewsIn)

Îmbuteliatorul de apă Devin vrea pe piaţa românească

Devin, cea mai mare companie de îmbuteliere de apă din Bulgaria, vrea să se extindă, din vara anului 2008, pe pieţele externe şi negociază în acest sens cu distribuitorii de apă îmbuteliată din România şi Bulgaria, potrivit site-ului focus-fen.net. "În prezent, discutăm cu distribuitori din România şi Grecia", a declarat directorul executiv al companiei bulgare, Tsvetan Lazhanski. Devin vizează dublarea producţiei de la 24.000 de sticle la 42.000 de sticle pe oră.

Profit de 1,5 milioane de euro pentru Farmec

Compania Farmec Cluj-Napoca a înregistrat în primele şapte luni ale anului un profit net de 1,5 milioane euro, în creştere cu 22% faţă de perioada similară din 2006, în timp ce afacerile au avansat cu 15%, la 13 milioane de euro, a anunţat vineri compania. Anul trecut, Farmec a raportat o cifră de afaceri de 20 milioane de euro şi un profit de două milioane de euro. Pentru 2007, compania şi-a propus o creştere cu 15% a cifrei de afaceri. (Mediafax)

Numărul de carduri de credit va creşte de 5 ori

Banca Comercială Română (BCR) estimează că numărul de carduri de debit va ajunge în 2009 la 3,18 milioane, în urcare cu 58,8% faţă de 2006, iar cel al cardurilor de credit va ajunge la 817.346 unităţi, de aproape cinci ori peste nivelul din 2006. Anul trecut, BCR avea peste două milioane de carduri de debit şi 167.346 carduri de credit. BCR are în vedere extinderea reţelei de bancomate la 2.272 unităţi până în 2009, faţă de 1.442 unităţi în 2006, potrivit datelor prezentate, vineri, la Bratislava, de Erste Bank. (Mediafax)

Transporturile vor prelua o serie de terenuri

Ministerul Transporturilor va prelua în administrare o serie de terenuri aflate în proprietatea statului, cu suprafaţa totală de circa 380.000 de metri pătraţi, pentru lucrările la variantele de ocolire a oraşelor Sibiu şi Cluj-Napoca, precum şi pentru construcţia autostrăzii Bucureşti-Ploieşti. Ministerul a elaborat trei proiecte de hotărâre de guvern, în care este prevăzut transferul terenurilor. (Mediafax)

ING Real Estate intră pe dezvoltare imobiliară

Grupul olandez ING Real Estate va intra pe piaţa românească de dezvoltare imobiliară prin deschiderea, în luna octombrie, a unui birou de reprezentanţă la Bucureşti, care va avea ca activitate achiziţia de terenuri şi construcţia de proiecte. ING Real Estate Investment Management a intrat pe piaţa românească la sfârşitul anului trecut prin deschiderea unui birou în Bucureşti. (Mediafax)

Fonduri UE pentru comerţ on-line

Ministrul comunicaţiilor şi tehnologiei informaţiei, Iuliu Winkler, a anunţat că, începând din noiembrie, societăţile comerciale vor putea depune la Ministerul Comunicaţiilor proiecte pentru accesarea unor fonduri europene pentru activităţi de IT. Iuliu Winkler a declarat că, din acest an, peste 380 milioane de euro din fondurile europene destinate creşterii economice sunt direcţionate proiectelor care vizează dezvoltarea societăţii informaţionale şi creşterii competitive a companiilor din domeniu. Firmele vor putea solicita bani, în perioada 2007-2013. (Mediafax)

Deficitul de cont curent creşte încă doi ani

Deficitul de cont curent al României ar putea să crească, în continuare, încă doi ani, şi să se stabilizeze ulterior, a declarat, vineri, Andreas Treichl, preşedintele Erste Bank şi şeful Consiliului de Supraveghere al BCR.

"Nu sunt foarte îngrijorat în ceea ce priveşte deficitul de cont curent, pentru că este finanţat de investiţii străine directe. Credem că deficitul de cont curent va continua să crească încă doi ani, iar apoi se va stabiliza", a afirmat Treichl, la Bratislava, în cadrul Capital Markets Day, eveniment organizat de Erste Bank. În ceea ce priveşte creşterea economică, Treichl este de părere că aceasta va depăşi nivelul de 6% atât în 2007, cât şi în 2008. (Mediafax)

Centura Piteştiului, gata în noiembrie

Ministrul transporturilor, Ludovic Orban, care a inspectat, vineri, noua şosea de centură a Piteştiului, a dat asigurări că lucrarea va fi terminată în 15 sau 16 noiembrie, când se va face recepţia. Centura Piteştiului va avea 15,5 kilometri şi a costat 32 milioane de euro, finalizarea lucrării fiind întârziată din cauza a 500 de metri din şosea aflaţi în litigiu, pe pământul unui proprietar care nu a fost de acord cu preţul oferit de stat. (Mediafax)

Rata de absorbţie a fondurilor europene, de 40%

Rata de absorbţie a fondurilor europene se va situa, în medie, la 40% în perioada 2007-2013, potrivit estimărilor Băncii Comerciale Române (BCR), prezentate, la Bratislava, în cadrul Capital Markets Day. Mediul, transporturile şi dezvoltarea regională sunt principalele sectoare care vor beneficia de finanţare europeană, conform BCR. În ceea ce priveşte indicatorii macroeconomici, BCR anticipează că inflaţia de la finele anului se va situa la circa 4,5%. Ţinta de inflaţie stabilită de guvern şi Banca Naţională a României pentru acest an este de 4%. (Mediafax)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite