Ordinul care prevede regulile pentru derularea anului şcolar, publicat în Monitorul Oficial

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Ordinul semnat de miniştrii Sănătăţii şi Educaţiei care prevede regulile pentru derularea anului şcolar a fost publicat, luni seară, în Monitorul Oficial.

Ordinul ministrului Educaţiei şi al ministrului Sănătăţii pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 a fost publicat, luni seară, în Monitorul Oficial Nr. 848/6.IX.2021.  

”Prezentul ordin reglementează procedura şi măsurile obligatorii privind prevenirea şi combaterea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, care se vor aplica în unităţile de învăţământ preuniversitar/conexe/instituţiile de învăţământ, în scopul asigurării dreptului la învăţătură şi a dreptului la sănătate, pentru beneficiarii primari ai dreptului la învăţătură, studenţi şi personalul din sistemul naţional de învăţământ”, se arată în document.  

Aşa cum au anunţat deja ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, şi ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, unităţile de învăţământ vor funcţiona după două scenarii:  

Documentul stipulează obligativitatea purtării măştii în spaţiile închise, dar şi procedurile de urmat în cazul apariţiei cazurilor de infectare cu coronavirus şi alte măsuri.  

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite