„Ora Pământului“ a stins lumina în toată ţara. Cum au sărbătorit românii pe întuneric

„Ora Pământului“ a stins lumina în toată ţara. Cum au sărbătorit românii pe întuneric

Ora Pământului a fost sărbătorită în marile oraşe ale ţării FOTO Arhivă

„Ora Pământului“ a fost sărbătorită aseară în toată România, iar oamenii au ieşit din case să privească stelele, să asculte melodii cântate pe întuneric şi să aprindă lampioane. „Adevărul“ vă prezintă cum au sărbătorit românii „Ora Pământului“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Parcul Tăbăcărie din Constanţa a fost luminat de mii de făclii
 
 
Sub sloganul „Să lăsăm Pământul să respire măcar o oră!“, câteva sute de constănţeni s-au strâns sâmbătă, 29 martie, la evenimentul „Ora Pământului 2014“, în Parcul Tăbăcărie, zona restaurantului „La Cetate“, între ore le 20.30 şi 21.30. Cei mai mulţi care au răspuns chemării ONG Mare Nostrum au fost tinerii. La eveniment au fost prezenţi şi mulţi copii, care i-au însoţit pe părinţii lor.
 
„Ora Pământului“ a lăsat în beznă Casa Poporului, clădirea Guvernului şi Muzeul Antipa
 
„Ora Pământului“ se sărbătoreşte în România din 2009, iar aseară Bucureştiul a stins lumina minute bune. Primăria Capitalei, Casa Poporului, Biblioteca Centrală şi mai multe muzee au stat pe întuneric timp de o oră. Evenimentele dedicate Orei Pământului au început de dimineaţă, atunci când sute de oameni au mărşăluit prin Capitală pentru a atrage atenţia asupra defrişărilor necontrolate din ţara noastră.
 
Casa Poporului din Capitală a stins lumina timp de o oră FOTO Arhivă
 
Evenimentul „Ora Pământului“ i-a scos în stradă, sâmbătă, de la ora 14.00, pe bucureştenii nemulţumiţi de faptul că în România se fac defrişări. Manifestaţia a început pe Dealul Patriarhiei din Capitală, iar protestatarii au mărşălui până în Piaţa Universităţii, în faţa Ministerului Agriculturii.
 
„Ora Pământului”, marcată şi în centrul oraşului Buzău
 
 
Tinerii s-au adunat în Piaţa Dacia din municipiul Buzău unde, din lumânări aprinse, au desenat simbolul „Earth Hour”, cifra „60+”. Totodată, timp de o oră, luminile din Palatul Comunal şi iluminatul public în zona platoului Dacia au fost oprite. Tot cu această ocazie, cinci elevi ai Liceului de Artă „Margareta Sterian” Buzău au susţinut un minirecital acustic.
 
Mii de lampioane au zburat spre cer în „Ora Pământului“, la Târgovişte
 
 
Autorităţiel locale au stins lumina în oraş la 20.30, iar târgoviştenii care au vrut să salveze Pămânulu fie şi pentru o oră, prin stingerea luminii, au primit din partea Primăriei Târgovişte 2014 lampioane pe care le-au înălţat spre cer. Din fericire, evenimentul a decurs fără incidente.
 
Peste 200 de piteşteni au sărbătorit „Ora Pământului“, în întuneric, în faţa Primăriei
 
Ora Pământului a fost marcată şi la Piteşti, unde peste 200 de persoane s-au strâns în Piaţa Primăriei. Luminile au fost stinse, între orele 20.30-21.30, timp în care mai mulţi tineri au aprins candele şi elevi talentaţi au dansat şi au cântat. Au fost lansate 60 de lampioane, unul dintre ele fiind purtat de vânt într-un copac.
 
Peste 200 de oameni, cei mai mulţi dintre aceştia tineri, s-au strâns, în această seară, în faţa Primăriei Piteşti. La 20:30 a fost întrerupt curentul în Piaţă, moment în care adolescenţii au aprins candele, scriind şi un mesaj din acestea, ”60+ Piteşti”. Mai mulţi copii au urcat pe scena special amenajată, unde au cântat şi au dansat, sub privirile încântătoare ale părinţilor, dar şi dascălilor.
 
Luminile oraşului au fost stinse în Hunedoara pentru „Ora Pământului“
 
Piaţeta din faţa Casei de Cultură a municipiului Hunedoara s-a umplut în această seară de copii, veniţi pentru a participa la acţiunile care au avut loc cu ocazia „Orei Pământului”. Tot în această seară, în semn de solidaritate cu acţiunea care loc pe toate continentele, timp de o oră iluminatul public a fost oprit pe bulevardele principale ale oraşului.
 
 
A fost pentru al şaptelea an la rând în care şi în Hunedoara s-a celebrat, simbolic, „Ora Pământului” FOTO Adevărul
 
În această seară, iluminatul public de pe bulevardele municipiului a fost oprit timp de o oră, de la 20:30. Atmosfera de sărbătoare evenimentului s-a simţit în faţa Casei de Cultură a Hunedoarei, unde zeci de copii au venit pentru a aprinde candele şi lampioane.
 
Este „chic” să pedalezi în Timişoara. Aproximativ 500 de biciclişti au sărbătorit Ora Pământului
 
În jur de 500 de biciclişti s-au adunat, sâmbătă, la Timişoara, pentru a pedala de Ziua Pământului. Bicicliştii au parcurs aproximativ zece kilometri prin oraş. Pentru că în Timişoara fenomenul biciclitului a luat amploare, au apărut deja numeroase organizaţii ale amatorilor de pedalare pe două roţi. 
 
Astfel că organizatorii evenimentului de Ziua Pământului nu au mai fost cei de la Verde pentru Biciclete, ci mişcarea Timişoara Cycle Chic.
 
„Ora Pământului“, marcată la Bistriţa cu spectacol cu foc şi biciclete care produc energie
 
După o pauză de un an, Bistriţa a intrat din nou în competiţia pentru titlul de „Capitală Earth Hour”. Pentru a impresiona juriul care anul acesta va ţine cont de evenimente şi nu de cantitatea de PET-uri colectate ca anii trecuţi, organizatorii au pregătit spectacol cu foc, biciclete care produc energie şi concerte live.
 
Începând cu ora 20:00 câteva mii de bistriţeni care au vrut ca în această seară să fie mai prietenoşi cu planeta au stins luminile acasă şi au mers în centrul istoric, unde municipalitatea a pregătit câteva surprize, tot în beznă.
 
Preţ de o oră, singura luminată a fost scena, dar şi o umbrelă de câţiva metri numită „umbrela pământului”, sub care erau aşezate zeci de candele. În rest întreg Pietonalul Liviu Rebreanu era în beznă.
 
„Ora Pământului”, celebrată şi în centrul oraşului Bacău
 
 
La manifestare au fost prezenţi reprezentanţi ai instituţiilor publice, ai organizaţiilor şi asociaţiilor, dar şi cetăţeni ai Bacăului care au dorit să susţină campania pentru mediu. Cei prezenţi au putut asista la un spectacol de muzică la lumina lumânărilor, organizat de Liga Studenţilor de la Universitatea ”Vasile Alecsandri” din Bacău. 
 
La acest material au participat Mariana Iancu, Cristina Răduţă, Iulian Bunilă, Ionuţ Dima, Laurenţiu Ionescu, Daniel Guţă, Ştefan Both, Bianca Sara, Olimpia Filip. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările