Mişcarea Popular-Mitocană

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un numitor comun: sentimentele republicane de mahala faţă de fostul monarh al României.

Românii nu votează pe bază de ideologie, îmi spunea cineva deunăzi, într-o scurtă discuţie pe marginea ultimei petarde aruncate pe scena politică. „Mişcarea Populară", iniţiativă-găselniţă prin care şeful statului ar vrea să resusciteze partidul de guvernământ înainte de alegerile din 2012, părea să fi fost dată uitării. Opinia publică s-o fi luat cu alte „cestiuni arzătoare la ordinea zilei", cum ar zice Nenea Iancu, şi credeam că nu mai cască gura la te miri ce scenariu ieşit din laboratoarele de la Cotroceni.

Iată că m-am înşelat! Ştirea înregistrării la OSIM a mărcii cu pricina, ştire veche de câteva săptămâni, a revenit în actualitate graţie recentelor afirmaţii ale lui Gigi Becali. Exoticul nostru latifundiar,  europarlamentar, patron de club de fotbal şi, în timpul său liber, practician al doctrinelor politice ne-a explicat că, la o adică, el va fi primul care va colabora cu „Mişcarea Populară". Ba, mai mult, dacă va fi nevoie, îl va convinge să se alăture cauzei şi pe fostul său amic, apoi inamic, acum iarăşi amic, pe nume Corneliu Vadim Tudor.

Nici nu s-a terminat bine spiciul domnului „Jiji", că toată lumea s-a repezit să comenteze componenţa posibilei formaţiuni sau alianţe. Carevasăzică, s-au scărpinat în cap mai-marii PDL-ului, cine va face parte din „mişcare"? Desigur, în afară de noi, care suntem, nu-i aşa, „populari" cu acte-n regulă! Unii au strâmbat din nas la ideea că vor trebui să se alăture unor personaje nu tocmai frecventabile, de teapa celor menţionaţi ori a „viitorului preşedinte al României", cum ni se recomandă în fiecare seară, de pe sticla televizoarelor, Dan Diaconescu.

Alţii, ca mereu surprinzătoarea Elena Udrea, nu exclud însă colaborarea cu partide de pe trotuarul drept, ca să nu zic de extremă dreapta. Dimpotrivă. Într-o declaraţie acordată în exclusivitate ziarului „Adevărul", distinsa blondă, care nu vorbeşte niciodată fără binecuvântarea lui Traian Băsescu, ne-a dezvăluit secretul viitoarei construcţii politice: „Poţi să te aliezi cu oricine, important este ce iese, important este rezultatul. Dovadă şi USL, care a fost un eşec".

Rezultă de aici, conform unei logici elementare, că o asemenea combinaţie va da chix, aidoma trioului Ponta-Antonescu-Voiculescu? Sau poate că doamna ministru a vrut să fie, de fapt, mai subtilă, în sensul că o alăturare de genul celei imaginate de analişti este peste putinţă. Să nu uităm însă singurul punct în care forţele respective ajung imediat la un numitor comun: sentimentele republicane de mahala faţă de fostul monarh al României. Când vine vorba de Majestatea Sa, Regele Mihai, se formează Mişcarea Popular-Mitocană! 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite