Ministrul Vasile Cepoi: Congresul Romtransplant promovează performanţa în activitatea medicală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Cepoi, ministrul Sănătăţii
Vasile Cepoi, ministrul Sănătăţii

Congresul Romtransplant 2012, care are loc la Bucureşti în perioada 26-29 septembrie, întruneşte personalităţi importante din lumea medicală română şi străină care subliniază importanţa transplantului la pacienţi şi eficienţa acestui tip de intervenţie chirurgicală.

"Acest Congres înseamnă foarte mult pentru noi pentru că promovează performanţa în activitatea medicală, iar această perfomanţă, spre deosebire de alte acte medicale performante, are un raport cost-eficacitate foarte bun, adică este eficient. Asta pentru că un bolnav transplantat costă mult mai puţin decât un bolnav care este tratat pentru bolile care se transplantează, iar calitatea vieţii unui pacient care poate fi reintegrat în societate este mult mai mare, deci beneficiul pentru societate este mare. Este meritul Asociaţiei Romtransplant că are curajul să fie consecventă, să promoveze transplantul şi componenta ştiinţifică. La acest Congres sunt prezenţi şi specialişti din alte ţări pentru că asta înseamnă că profesioniştii noştri sunt recunoscuţi în afară, iar acest lucru este un lucru extrem de important pentru ţară", a declarat, miercuri, ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, potrivit Agerpres.

În cadrul Congresului Romtransplant va fi organizat, pentru prima dată în România, un examen pentru obţinerea Diplomei Europene de Transplant, examen organizat de Divizia de Transplant a Uniunii Europene a Medicilor Specialişti (UEMS) la care vor putea participa medici chirurgi cu experinţă. În urma unor evaluări, aceştia vor obţine o diplomă care le recunoaşte calitatea actelor medicale în Europa.

La acest examen participă medici români, medici din ţări europene, dar şi cadre medicale din America de Sud, America de Nord şi Asia.

Acest examen marchează integrarea transplantului românesc în reţeaua europeană de transplant.

Congresul Romtransplant este, anul acesta, la cea de-a 8-a ediţie, care coincide cu aniversarea a 15 ani de activitate de transplant hepatic la Institutul Clinic Fundeni, dar şi împlinirea a 20 de ani de activitate de transplant renal în cadrul Institutului de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca.

În mai bine de 15 ani, în cadrul spitalelor de specialitate, aproximativ 1.500 de bolnavi au beneficiat de transplant renal şi peste 350 de transplant hepatic.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite