Ministrul Sănătăţii anunţă schimbarea strategiei de vaccinare: Următoarele locuri disponibile pe platformă vor fi pentru vârstnici şi cei cu boli cronice

Ministrul Sănătăţii anunţă schimbarea strategiei de vaccinare: Următoarele locuri disponibile pe platformă vor fi pentru vârstnici şi cei cu boli cronice

FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu a declarat sâmbătă că a propus premierului şi are acceptul acestuia ca în perioada următoare, pentru toate locurile care se deschid în platforma de programare pentru vaccinare, eligibili să fie doar vârstnicii, cei cu boli cronice, cei cu handicap, respectiv cei care îi îngrijesc sau locuiesc cu aceştia.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Avem nevoie de fiecare spaţiu disponibil şi avem nevoie să ne asigurăm că mai puţini oameni trebuie să fie internaţi. Am verificat din nou statisticile şi vedem că 85% din decese sunt înregistrate la persoane peste 60 de ani. Vedem de asemenea că 95,1% din decese sunt înregistrate la persoane care aveau deja boli cronice. Acesta este motivul pentru care am propus premierului şi avem acceptul dânsului ca în perioada următoare pentru toate locurile care se deschid în platforma de programare pentru vaccinare eligibili să fie doar vârstnicii, cei cu boli cronice, cei cu handicap, respectiv cei care îi îngrijesc sau locuiesc cu aceştia. Repet, pe perioada lunii februarie toate locurile care vor fi scoase vor fi oferite în platforma de programare, vor merge către aceştia, nu către alte persoane”, a declarat Voiculescu.

Ministrul a precizat că cei care au fost programaţi sau reprogramaţi rămân în sistem, în schimb, pe parcursul lunii februarie noile programări se vor face doar la categoriile menţionate.

„Nu se pune problema să amânăm rapelul, rapelul trebuie să fie făcut la 21 de zile”, a adăugat ministrul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările