Ministerul Sănătăţii a demarat o anchetă după ce o tânără de 24 de ani a murit în timpul unei operaţii de cezariană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O femeie de 24 de ani a murit după ce a suferit o operaţie de cezariană FOTO Adevărul
O femeie de 24 de ani a murit după ce a suferit o operaţie de cezariană FOTO Adevărul

Ministerul Sănătăţii a decis să pornească o anchetă la Spitalul Judeţean Călăraşi după ce o tânără de 24 de ani a murit în urma unei intervenţii de cezariană. Comisia va stabili cauzele care au dus la decesul tinerei.

„Am cerut ca de luni o comisie ministerială să analizeze cazul gravidei şi cauzele care au provocat decesul acesteia”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, citat de Mediafax.

Medicii aruncă vina unul pe celălalt

O tânără de 24 de ani care a născut gemeni la Spitalul Judeţean Călăraşi a murit în timpul unei operaţii de cezariană. Medicul care a făcut operaţia a dat vina pe anestezist, care ar fi rezident, încercând de şase ori să îi facă rahianestezie.

Pe de altă parte, familia tinerei susţine că femeia a mers la Spitalul din Călăraşi pentru a naşte şi că, în primă fază, ea nu a putut fi băgată în sala de operaţie din cauză că încăperea fusese inundată după ce o conductă s-a spart, notează Mediafax.

Medic: Tânăra a făcut stop cardiorespirator în timpul operaţiei

Ulterior, gravida a fost dusă pentru operaţie de cezariană într-o altă sală. După câteva zeci de minute asistentele au ieşit din sală cu copiii, gemeni, ulterior familia fiind anunţată despre decesul femeii.

Obstetricianul a susţinut că el şi-a făcut treaba şi că anestezistul este cel care trebuie să o trezească pe femeie. În schimb, ginecologul care a efectuat operaţia, Viorel Constantin, a declarat că „fără dubiu” femeia avea nevoie de cezariană şi că nu a trimis-o la un spital din Bucureşti din cauză că travaliul avansa rapid şi ar fi născut pe drum. Potrivit acestuia, femeia ar fi făcut stop cardiorespirator în timpul operaţiei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite