Mii de tineri şi candidaţi cu experienţă în câmpul muncii, la târgul Angajatori de Top 2015

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgul de joburi Angajatori de Top FOTO Adevărul
Târgul de joburi Angajatori de Top FOTO Adevărul

Mii de tineri dar şi persoane trecute de 40 de ani s-au înarmat cu un vraf de CV-uri şi au participat, vineri şi sâmbătă, la târgul de carieră Angajatori de Top, care le-a oferit participanţilor nu mai puţin de 4.000 de locuri de muncă, de la internshipuri în companii multinaţionale, la joburi bine plătite pentru cei cu experienţă în câmpul muncii.

De departe, cele mai multe locuri de muncă au fost disponibile în zona IT, unde şi leafa oferită de angajatori a fost pe măsură – peste 1.500 de euro pentru persoanele cu peste cinci ani de experienţă.

De la primele ore ale dimineţii, în faţă la Sala Palatului din Capitală, doritorii aşteptau cu sufletul la gură să stea de vorbă cu reprezentanţii companiilor, să pună întrebări şi să facă tot posibilul pentru a-i impresiona astfel încât să poată avea posibilitatea, ulterior, de a fi selectaţi pentru interviuri faţă în faţă cu potenţialul angajator. 

Oferta companiilor a fost vastă, dar ea a fost axată mai mult pe locuri de muncă în zona tehnică, a remarcat Iulia, o tânără de 25 de ani, absolventă de Istorie. A lucrat în presă însă de curând a luat decizia de a-şi schimba locul de muncă. A venit la târgul de joburi în speranţa că va găsi un loc de muncă în comunicare sau un domeniu conex. 

„Nu sunt poziţii deschise pentru cei care au la bază studii umanistice. Am fost dezamăgită din acest punct de vedere. Cei care au terminat umanul au puţine şanse să găsească ceva de muncă la acest târg”, a explicat tânăra. 

A luat, totuşi, câteva pliante pentru prietenul ei, absolvent de automatic. „Pentru cei din IT se pare că piaţa muncii este ofertantă. Companiile caută oameni cu experienţă dar sunt dispuse să le dea salarii motivante”, a completat Iulia. 

O nouă companie de profil de pe piaţa românească este dispusă să facă angajări masive în acest an. Nu caută doar tineri, ci şi seniori, iar pachetul salarial este unul atractiv şi competitiv, povesteşte Mirela Ivan, reponsabil de resurse umane al companiei AdsWizz, cu sediul în Statele Unite ale Americii. 

„Vom face angajări şi în următoarele două trimestre. Căutăm candidaţi care să fie absolvenţi de automatică şi calculatoare, cei care sunt selectaţi pentru interviu susţin şi două teste. Pentru fiecare poziţie căutăm un anumit tip de candidat, dar în general ne uităm la professionalism, la stabilitatea la locul de muncă dar şi la originalitatea candidatului”, a explicat Maria Ivan. 

Dell, spre exemplu, a pus la dispoziţia candidaţilor oferte de internship plătit, a subliniat reprezentantul companiei. 

„Nu ne-am uitat încă pe CV-uri. Au venit studenţi, interesaţi de stagiile noastre, ideea este că unii sunt pregătiţi, alţii nu sunt foarte bine pregătiţi”, a povestit tânărul de la Dell pentru Adevărul. 

Schneider Electric este o altă companie care a fost prezentă la eveniment, în speranţa că vor putea găsi un candidat vorbitor de limba portugheză, care să aibă cunoştinţe de italiană sau franceză. „Este greu să  găseşti candidaţi care să vorbească portugheză. Cei care cunosc limba au şanse reale să fie cooptaţi în echipă iar salariul poate fi unul motivant”, a explicat şi reprezentanta Schneider Electric, care a scos la concurs joburi pe IT şi în zona de relaţii clienţi. 

Dat fiind faptul că târgul Angajatori de Top este şi un eveniment dedicat carierei, la eveniment au fost prezenţi si recrutori, care le-au explicat celor care au dorit, cum ar trebui completat un CV astfel încât el să fie o sinteză atractivă pentru angajator. În cele două zile de târg, candidaţii s-au înghesuit la standurile consultaţilor în carieră. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite