Medicul Emilian Imbri avertizează: „Urmează valul patru al pandemiei pentru că nu mergem să ne vaccinăm. Am pierdut bătălia cu virusul”

Medicul Emilian Imbri avertizează: „Urmează valul patru al pandemiei pentru că nu mergem să ne vaccinăm. Am pierdut bătălia cu virusul”

Foto: CAPTURĂ Digi24HD

Fostul manager al Spitalului „Victor Babeş” din Capitală, medicul Emilian Imbri, este de părere că urmează valul patru al pandemiei deoarece oamenii au început să se relaxeze în faţa coronavirusului şi nu merg să se vaccineze.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit medicului, ceea ce se întâmplă acum este ”triumful virusului”.
 
„Toţi suntem relaxaţi. Ştiţi ce este paradoxal în această ţară? Într-o relaxare generală se luptă îngrozitor pentru relaxare. În Piaţa Victoriei vin oameni fără mască care urlă toţi nu vrem mască, şi nu au purtat niciodată. Vin bolnavii care se internează în stare gravă şi recunosc, eu nu am purtat mască niciodată, am crezut că e o prostie  şi uite unde am ajuns, doctore, salvează-ma. Sigur că nu poţi să te joci cu cuvintele astea.  Că uite se relaxaeză Anglia. Dar cât a stat Anglia? De câteva ori a stat şi s-a vaccinat”, a declarat Emilian Imbri la Digi24, potrivit News.ro.
 
Acestal spune că are colegi care sugerează oamenilor că nu au încredere în vaccin.
 
„Am colegi care au apărut la televizor şi au spus că nu sunt împotriva vaccinului, dar eu vreau să mă vaccinez cu vaccinul care o să apară peste 2 ani. Dar care e problema? Aşteaptă, dar nu induce celorlalţi că ăsta nu e bun. Atunci, vedeţi, nu se va reuşi, să ştiţi. Noi am pierdut lupta cu virusul. Bine că a trecut valul 2, nu consider că voi fi sancţionat, dar plecarea lui Voiculescu pentru mine înseamnă că a trecut valul 2 al pandemiei de Ministerul Sănătăţii. Sper să nu vină valul 3”, a declarat Imbri.
 
Fostul manager de la Spitalul ”Victor Babeş” din Capitală este de părere că bătălia cu virusul a fost pierdută pentru că oamenii nu se vaccinează într-un număr mare.
 
„Bătălia cu virusul am pierdut-o. Ce se întâmplă acum e triumful virusului, să ştiţi. Faptul că spuneţi că nu sunt locuri, că... Ştiţi ce se întâmplă în momentul de faţă? Şi dacă scoatem din depozite, din rezervele care sunt în România, dacă scoţi paturile şi ventilatoarele alea şi le pui pe aleile spitalului şi spui am 2000 de paturi ATI şi sunt ocupate 1500. Pe alea 500 nu are cine să le manevreze. Aici este problema”, a mai declarat Imbri.
 
Conform medicului  problema principală nu este că nu există paturi, ci că nu există cadre medicale cu care să se lucreze.
 
„La Babeş a fost un caz fericit că am avut oameni în TIR. Sunt spitale în care fug ca  zăpăciţii de la o secţie la alta, fug pe holuri cu alea de oxigen în braţe că nu au nici oxigen. Din punctul meu de vedere o să urmeze un boom.  Lucrurile s-ar putea îndrepta de la sine şi urmează valul 4 sau ce mai urmează. De ce? Pentru că nu mergem să ne vaccinăm. Şi atunci orice tulpină din asta de vine să ne mai facă vizite, va genera un alt val.”, a transmis medicul.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările