Medic fals într-un spital public din România. Ce spune preşedintele Colegiului Medicilor din România

Medic fals într-un spital public din România. Ce spune preşedintele Colegiului Medicilor din România

FOTO Adevarul

Un nou caz controversat, în care o femeie care nu ar avea diplomă de medic şi, se pare, nici Bacalaureat, a lucrat 10 ani în Spitalul Judeţean Ilfov, ca medic ginecolog, potrivit Libertatea. Preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), doctorul Gheorghe Borcean, spune că Raluca Daniela Bîrsan nu figurează în baza de date a CMR.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mai exact, Borcean a precizat că deşi au făcut verificări în baza de date a Colegiului, femeia nu a fost găsită ca fiind medic. 
 
Totodată, şeful medicilor a explicat că Bţrsan ar fi trebuit să fie regăsită în baza de date chiar şi dacă ar fi prestat muncă de voluntar, pentru că este necesar un aviz de liberă practică. 
 
„E o formă legală în care unul îşi declară dorinţa de a deveni voluntar. Spitalul, sectia spune aş avea nevoie de el aici şi atunci faci un document cu conducerea spitalului în care pune diploma, certificatul profesional de calificare şi înregistrarea de la Colegiul Medicilor cu plata asigurării de malpraxis”, a declarat Borcean. 
 
De cealaltă parte, chiar dacă reprezentanţii UMF Bucureşti susţin că diploma femeii este un fals grosolan, reprezentanţii Spitalului Ilfov, unde sunt în desfăşurare mai multe anchete, afirmă că nu pun la îndoială veridicitatea diplomei până la proba contrarie. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: