Masca este obligatorie pe plajă, de 1 Mai şi de Paşte. Autorităţile, pregătite pentru a asigura buna respectare a restricţiilor

Masca este obligatorie pe plajă, de 1 Mai şi de Paşte. Autorităţile, pregătite pentru a asigura buna respectare a restricţiilor

Restaurantele pot primi clienţi şi în interior, la o capacitate de 30% în Mamaia şi de 50% în Vama Veche Foto: Calin Gavrilas

35 de mii de turişti sunt aşteptaţi, începând de vineri, în staţiunile Mamaia şi Vama Veche pentru a sărbători ziua de 1 Mai şi Paştele pe litoral. Autorităţile au anunţat deja că staţiunile vor fi împânzite de poliţişti şi jandarmi. Purtarea măştii de protecţie rămâne obigatorie, inclusiv pe plajă.

Ştiri pe aceeaşi temă

„În momentul în care stăm jos şi este asigurată o distanţare socială, bem un cockteil, cu siguranţă nu putem să facem asta cu masca la gură, dar atunci când ne plimbăm pe plajă dintr-un loc în altul, ar trebui să respectăm măsurile în vigoare” a precizat sectretarul de stat în ministerul Economiei, Paul Ene.
 
Autorităţile vor fi îngăduitoare doar cu cei care vor să facă baie în mare. Aceştia pot renunţa la mască, însă riscă o răceală, pentru că apa este foarte rece.
 
„Încercăm pe cât posibil să le explicăm oamenilor că trebuie să respecte indicaţiile salvamarilor. Atunci când e marea montată, trebuie să nu intre în apă, iar în cazul în care o vor face, să nu intre în panică, să caute să reziste cât mai mult la suprafaţă pentru a putea fi recuperat”, a declarat şeful scafandrilor din cadrul ISU Dobrogea, Marian Ciulei.
 
Cum cluburile sunt închise, poliţiştii şi jandarmii se vor asigura că petrecerile de pe plajă se vor încheia până la ora 22.
 
Singura noapte în care circulaţia este permisă până la ora 5 dimineaţă este cea de Înviere, dar numai spre şi dinspre bisericile de pe litoral.
 
Chiar dacă vara trecută tinerii au rămas pe plajă pe timpul nopţii, anul acesta autorităţie spun că le vor face faţă: „cu suficiente forţe de poliţie şi jandarmerie, care vor fi dispuse pe raza localităţii Vama Veche, şi suficiente echipe de intervenţie” a declarat, şeful IPJ Constanţa, Constantin Adrian Glugă.
 
Întrebat ce se va întâmpla cu cei care vor fi totuşi prinşi pe plajă, locotenent-colonel Leontin Rădulescu de la Jandarmeria Constanţa a precizat că: „O să trebuiască să aplicăm legea. Acolo unde se impune avertisment, dacă nu, sancţiuni contravenţionale cu amendă”.
 
Restaurantele pot primi clienţi şi în interior, la o capacitate de 30% în Mamaia şi de 50% în Vama Veche.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările