Mambo italiano!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă voiai să te faci rapidist acum două săptămâni, cetitorule, şi te uitai la  meci şi vedeai, cetitorule,  jocul cu Craiova ciuca bătăilor, şi pe cel cu Brăneştii ciuca-ciucilor, Retrogradeişăn.

Dacă vedeai echipa aia penibilissimă, treceai la oină, bambilici şeptic, cetitorule. Ăsta e Rapidul! Nu ştiu ce echipă ai mai fi ales cu care să ţii. Că la noi sunt numai ciuci, tute şi matracuce. Poate pe Real Madrid. Ba nu, pe Steaua! Patron  colindat de galeri acasă  de Florii; în atac, se dau adversarii  la o parte; vine cu valiza de  bani; mai dă cu bricheta-n arbitri... În rest, katastrofe. Cu  "k" de la ... kakao. Tot fotbalul carpato-dunăreano-pontic şi pelasgo-hiperboreeano-traco-geto-dacic, manole-mioritic e la fel. Lapă! Ca iarba: lapă. La...pă...mânt ! Şi tu trebuie să citeşti, cetitorule, mai întâi patimile lui Iov ca să fii pregătit. Că după ce te umiliră  puturoşeştii Şumudicoşi la două meciuri, bătură pe cine nu te aştepţi. Pe Timişoara. Sora ei, cu un mic cui, scandal remanent. Răzbunat acum. Şi, care trăgea la titlu. De 26 de etape neînvinsă! Şi la ce manieră bătu: lejer, fără stres, emoţii, noduri. Mai  întâi, gol al  sârbului Božo; apoi, Roman cu cel mai bun meci al lui; şi maestrul Pancu „Mambo iItaliano", într-o vervă de puştan debutant. Gata, se şterge totul! Răul nu se  pune! 

Am fost la Urziceni. Juniori republicani: Unirea Valachorum vs Rapid. Joc splendid! 1-0, 1-1, 2-1. Final: 2-4! Copiii i-au făcut lui Florea Drăghici un cadou frumos de onomastică. Pop, Moldoveanu pui de giuleştean, Carlos giuleştean integral, ai lu' Burlacu rapidişti din bunic în mamă/tată, Alex a dat trei boabe. Rapid are viitor. Copos, nu-i mai îngrăşa pe samsarii de  português cu comisioane, ai grădina plină! Ud-o din când în când!  

Opinii

Mai multe de la Stanca George


Ultimele știri
Cele mai citite