Maria Grapini: Staţiunile de pe litoral nu sunt perfect pregătite să primească turiştii pentru minivacanţa de 1 Mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 40.000 de turişti sunt aşteptaţi pe litoral de 1 Mai FOTO Adevărul
Peste 40.000 de turişti sunt aşteptaţi pe litoral de 1 Mai FOTO Adevărul

Niciuna dintre staţiunile de pe litoral nu este întru totul pregătită să primească turiştii pentru minivacanţa de 1 Mai, spune Maria Grapini, ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii (IMM), Turism şi Mediul de Afaceri.

„Din loc în loc, porţiuni dintre hoteluri, cele de spaţiu public, trotuare şi zone verzi sunt neamenajate. Sunt şi unele hoteluri care arată rău şi a căror imagine o afectează şi pe cea a hotelurilor care arată bine”, a spus Grapini, prezentă pe litoral la un forum balnear.

În opinia ministrului delegat pentru IMM-uri, Turism şi Mediul de Afaceri, cel mai bine arată staţiunea Mamaia. La polul opus se află staţiunile Olimp, Neptun şi Saturn, dar şi cele din vecinătatea oraşului Mangalia. Cu toate acestea, spune Grapini, micile nereguli ale staţiunilor nu vor afecta fluxul de turişi, întrucât niciodată de 1 Mai nu au fost toate hotelurile pline.

Anul acesta sunt aşteptaţi pe litoral pentru minivacanţa de 1 Mai peste 40.000 de turişti. Preţurile la cazare variază între 45 de lei de persoană pe noapte pentru un hotel de două stele şi 220 de lei pe noapte pentru un hotel de cinci stele din Mamaia.

Patronatele hoteliere şi agenţiile de turism au pregătit oferte speciale, specifice fiecărui eveniment, dar şi pachete comune, care să includă întreaga perioadă 30 aprilie - 7 mai.
 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite