Judeţ cu judeţ:Un tânăr de 26 de ani a murit ieri, după ce a fost îngropat de un mal de pământ în timp ce lucra la reţeaua de canalizare din oraşul Târgovişte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un fost angajat al Poliţiei Hunedoara a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru trafic de migranţi . Locuitorii din Târgu-Mureş care-şi scutură pe fereastră preşurile sau feţele de masă vor fi amendaţi . Primăria Alexandria a inaugurat şase cabinete şcolare, patru de medicină generală şi două de stomatologie.

ALBA. Blajul, capitala mierii. Oraşul găzduieşte, astăzi şi mâine, o nouă ediţie a „Sărbătorii mierii", la care participă 120 de apicultori din Ungaria, Bulgaria, Polonia, Slovenia, Turcia, Grecia şi Franţa.

ARAD. Nuţica Crăciun, profesoara de limba română acuzată că a lovit o fată la o şcoală din Arad, a refuzat să mai participe la propriul proces penal. Femeia a acuzat judecătorul de incompatibilitate.

ARGEŞ. O femeie din localitatea Cerbu a fost găsită moartă ieri în casă. Corpul său era plin de sânge şi de urme de muşcături. Anchetatorii au stabilit că, după ce marţi seară a fost muşcată de câini, Ecaterina Ilie (62 de ani) s-a târât 900 de metri până să ajungă în propria casă. Cadavrul a fost dus la Serviciul de Medicină Legală pentru necropsie.

BACĂU. Firma Blue Aero, care a concesionat Aeroportul Bacău pentru 45 de ani, a plătit 350.000 de euro pentru autorizaţia de construcţie. Aerogara va avea un nou terminal, un nou turn şi o platformă pentru gararea avioanelor.

BIHOR. Procesul soţilor Carmen şi Laszlo Hadi, arestaţi pentru trafic de minore şi proxenetism, a fost amânat ieri pentru luna aprilie. Doi inculpaţi din acelaşi dosar au solicitat avocaţi aleşi, nu din oficiu.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Un microbuz şi un autoturism s-au ciocnit frontal, ieri, pe Drumul Naţional 17, la şapte kilometri de Bistriţa. Ambii şoferi au murit pe loc. Poliţiştii susţin că şoferul microbuzului a adormit la volan.

BOTOŞANI. O femeie de 37 de ani din localitatea Dracşani cere societăţii de transport Eltrans Botoşani daune de 50.000 de lei pentru că a fost mutilată într-un accident. În 2008, maşina în care se afla a fost lovită de un tramvai care a deraiat.

BRAŞOV. I-a înfipt un briceag în cap fostei iubite. Tudorel Chirilă (42 de ani) era supărat că Violeta Micuciu (47 de ani) nu mai voia să se împace cu el şi a înjunghiat-o într-un magazin. Femeia este internată în spital.

BRĂILA. „Vânătorii" de radiaţii au ieşit pe străzi. O echipă din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, înarmată cu un contormetru şi un radiometru, a descins în Brăila pentru a măsura nivelul radiaţiilor. 

BUZĂU. Fostul director al Camerei de Conturi Buzău şi adjuncta sa au câştigat procesele intentate Curţii de Conturi a României. Curtea de Apel Ploieşti a decis că este ilegală concedierea lui Mircea Talpan şi a Sorei Dumitru.

CARAŞ-SEVERIN
. Ministerul Finanţelor a dat în judecată cea mai mare reţea de contrabandă de ţigări din judeţ, pentru a recupera prejudiciul de 800.000 de lei. Cei şapte membri ai reţelei Halăs sunt cercetaţi în libertate.

CĂLĂRAŞI. Caravana Adevărul va sosi azi la Călăraşi, în zona Orizont. Colecţionarii pot să cumpere, printre altele, trei cărţi cu 20 de lei, cinci cu 30 de lei sau zece cărţi cu 50 de lei.

CLUJ. Aproape 300 de angajaţi ai centrului regional de servicii al grupului olandez de asigurări ING vor rămâne şomeri. Compania a anunţat ieri încetarea activităţii, din cauza crizei economice, la doar un an de la inaugurare.

CONSTANŢA. Doi tineri din Constanţa sunt căutaţi de poliţişti după ce şi-au înjunghiat un prieten. Alexandru Boitan (22 de ani) este internat în Spitalul Judeţean, iar starea sa este stabilă.

COVASNA. Reţea de apă modernizată cu 100 de milioane de euro, din bani europeni. Se vor reabilita sistemele de apă şi canalizare din oraşele Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc, Covasna şi Întorsura Buzăului.

DÂMBOVIŢA. Un tânăr de 26 de ani a murit ieri, în timp ce lucra la reţeaua de canalizare din oraşul Târgovişte. Un mal de pământ s-a surpat peste el, iar medicii nu l-au mai putut salva. Inspectorii de muncă au deschis o anchetă.

DOLJ. 18 luni de coşmar. Autorităţile din Craiova au închis o porţiune din principala arteră rutieră din oraş, pentru a permite construirea unui pasaj care trebuie finalizat în septembrie 2012.

GALAŢI. Consiliul Local Galaţi a aprobat contractarea unui credit de 14,5 milioane de euro de la Banca Europeană pentru Investiţii. Banii sunt destinaţi pentru repararea a 29 de străzi.

GIURGIU. Direcţia de Impozite şi Taxe Giurgiu a încasat, în trei luni, 3,8 milioane de lei. Peste 60% din sumă provine de la persoanele fizice care s-au grăbit să-şi achite datoriile până la 31 martie.

GORJ. Un pensionar din localitatea Tismana a depus plângere penală împotriva a două asociaţii de luptă împotriva abuzurilor şi nedreptăţii. Constantin Ştefan susţine că a plătit 1.300 de lei pentru servicii de asistenţă judiciară care nu i-au fost oferite.

HARGHITA. Viceprimarul din staţiunea Băile Tuşnad, condamnat la patru luni de închisoare cu suspendare. Szafta Andras a fost prins când a condus băut. Cele două probe de sânge recoltate au arătat o alcoolemie de 1,29, respectiv 1,14 la mie.

HUNEDOARA. Un fost angajat al Poliţiei Hunedoara a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru trafic de migranţi. Remus Mihuţiu (27 de ani) a primit 5.000 de euro pentru a ajuta patru persoane din Republica Dominicană să treacă graniţa.

IALOMIŢA. Aproape 150.000 de euro vor fi investiţi anul acesta în reconstrucţia ecologică a terenurilor degradate. Sunt vizate în special zonele din Lunca Dunării, unde se vor realiza, printre altele, împăduriri şi refaceri de sol.

IAŞI.
Peste zece tramvaie au rămas blocate ieri în zona Gării din Iaşi după ce reţeaua de cabluri electrice s-a rupt. Reprezentanţii firmei de transport spun că firele au cedat din cauza forţei cu care pantografele acţionează asupra lor.

ILFOV. Inspectoratul Teritorial de Muncă a suspendat, ieri, activitatea unei societăţi comerciale din comuna 1 Decembrie unde au fost depistate 20 de persoane care lucrau „la negru". Firma a fost amendată cu 100.000 de lei.

MARAMUREŞ. Dializă la aparate donate din Germania. Spitalul Judeţean a fost dotat cu 12 staţii de dializă, în valoare de 480.000 de lei. Secţia va deservi 41 de bolnavi.

MEHEDINŢI. Atraşi de divorţurile rapide. De la începutul anului, Primăria Drobeta-Turnu Severin a înregistrat 22 de cereri de desfacere a căsătoriilor. Cuplurile trebuie să nu aibă copii minori şi să achite o taxă de 300 de lei.

MUREŞ. Scuturatul pledului pe geam, amendat de Poliţia Locală. Locuitorii din Târgu-Mureş care-şi scutură pe fereastră preşurile sau feţele de masă riscă amenzi între 100 şi 500 de lei. Poliţiştii au sancţionat deja opt femei.

NEAMŢ. Nicio societate din judeţ nu este validată să preia maşinile uzate. Şoferii care vor să participe la programul „Rabla" trebuie să meargă în judeţele învecinate.

OLT. Medici mutaţi pe posturi fără salarii. Angajaţilor proveniţi din spitalele transformate în cămine pentru bătrâni le sunt oferite 979 de locuri de muncă la Spitalul Judeţean Slatina. Fondurile ajung însă doar pentru plata a 11 noi medici.

PRAHOVA. Fiscul a scos la licitaţie parcul auto al Societăţii Drumuri şi Poduri, al cărei unic acţionar este Consiliul Judeţean, pentru datorii de peste 855.000 de lei la bugetul de stat.

SATU MARE. Aproape un milion de lei a alocat Ministerul Sănătăţii pentru reabilitarea integrală a secţiei Oncologie din cadrul Spitalului Judeţean. Licitaţia pentru atribuirea lucrărilor se va organiza la începutul lunii aprilie.

SĂLAJ. Castelul din Jibou a fost retrocedat. După un proces care a durat trei ani, Curtea de Apel Cluj a decis, ieri, ca Eva Ianicicău, moştenitoarea averii baronului Wesselenyi Miklos, să primească în natură castelul.

SIBIU. Noi locatari, la ZOO din Sibiu. Două cămile, un mascul în vârstă de un an şi o femelă de 11 luni, au fost aduse, în noaptea de marţi spre miercuri, de la o Grădină Zoologică din Ungaria.

SUCEAVA.
Aproape 40 de companii şi-au anunţat participarea la Târgul de Cariere care va avea loc între 30 martie şi 1 aprilie la Casa de Cultură din Suceava. Şomerii vor avea la dispoziţie peste 800 de locuri de muncă.

TELEORMAN
. Primăria Alexandria a inaugurat , ieri, şase cabinete şcolare, după ce anul trecut a investit 310.000 de lei în amenajarea acestora. Cele şase cabinete, patru de medicină generală şi două de stomatologie, deservesc 7.600 de elevi.

TIMIŞ. Cei doi suspecţi ai crimei de la Lugoj şi-au dat acordul să fie testaţi cu detectorul de minciuni. Un fost militar şi un fost poliţist sunt acuzaţi că au tranşat un om al străzii, pe care l-au aruncat la groapa de gunoi.

TULCEA. Aeroportul Delta Dunării vrea să atragă o finanţare europeană de peste 26 milioane de euro pentru a asigura operarea aeronavelor de capacitate medie şi mare. Investiţia prevede extinderea pistei de la 2.000 de metri la 2.500 de metri.

VASLUI. Un poliţist de frontieră de la Albiţa, cercetat în libertate pentru trafic cu ţigări, a fost reţinut de colegii săi. În maşina în care se afla Florin Iancu, împreună cu doi fraţi de-ai săi, au fost găsite  25.000 de pachete de ţigări.

VÂLCEA. Primele 11 familii strămutate, în august 2009,  în urma prăbuşirilor controlate de la Ocnele Mari, au primit ieri cheile noilor locuinţe. Acestea au fost ridicate în oraşul Râmnicu Vâlcea. Alte nouă case sunt în construcţie. Valoarea totală a proiectului este de 12 milioane de lei, bani de la Ministerul Economiei şi Comerţului.

VRANCEA. Un bărbat acuzat că şi-a ucis cu sadism fiica vitregă a picat ieri testul cu detectorul de minciuni. Ion Neagu, din satul Câmpuri, a fost arestat în octombrie 2010 pentru omor. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite