Judeţ cu judeţ: Zeci de rromi din Vâlcea vor să înveţe limba engleză ca să poată primi locuri de muncă în străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Bogdan Crăciun
Foto: Bogdan Crăciun

Doi părinţi din Huşi au fost anunţaţi de un escroc că trebuie să plătească 3.600 de euro pentru transportul cu elicopterul al fiicei lor, care ar fi avut un accident. Zeci de rromi din Vâlcea vor să înveţe limba engleză ca să poată primi locuri de muncă în străinătate. Particularii din judeţul Prahova care racolează clienţi pentru cazare de pe peronul gării vor fi amendaţi cu sume cuprinse între 500 şi 1.000 de lei.

ALBA. Alba Iulia este singurul oraş din Ardeal care va introduce biletele de transport în comun valabile timp de o oră. Sistemul intră în vigoare de la 5 aprilie, iar un astfel de tichet va costa 1,8 lei.

ARAD. Aeroportul va rămâne fără curse de pasageri pentru o lună. Operatorul Blue Air va întrerupe cursele regulate de pe ruta Arad - Bucureşti şi retur pentru a înlocui aparetele de zbor.

ARGEŞ. Salvamonţiştii avertizează că în Munţii Făgăraş există risc mare de producere a avalanşelor. Traseele turistice spre creasta masivului sunt închise, iar turiştii sunt sfătuiţi să nu urce pe munte.

BACĂU. Zece patroni băcăuani pun lacătul pe afacere în fiecare zi. În primele două luni ale anului au fost suspendate 330 de societăţi şi au fost radiate 213 firme.

BIHOR. Municipalitatea va lua la bani mărunţi declaraţiile orădenilor proprietari de terenuri, după Sărbătorile Pascale. Funcţionarii vor verifica dacă aceştia au declarat corect suprafeţele.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Criză de medicamente. În primele trei luni ale anului, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate a cheltuit 85% din banii pentru medicamente compensate alocaţi pentru tot anul.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Turiştii sunt invitaţi, de Paşte, la Castelul Dracula din Munţii Bârgăului. Ei vor avea parte de un meniu de sărbătoare din care nu vor lipsi drobul de miel, ouăle roşii, pasca şi cozonacul. Două zile de cazare cu masa inclusă costă 350 de lei de persoană.

BOTOŞANI. Elevi fără uniforma comunistă. Inspectorii şcolari au propus înlocuirea sarafanului cu picăţele cu o eşarfă sau cu un ecuson-emblemă. Decizia va fi luată după Paşte, când aceştia se vor întâlni cu părinţii.

BRAŞOV. Bătaie pe banane la inaugurarea unui magazin. Atraşi de oferta promoţională cu ocazia deschiderii primului magazin „Spar" de la Braşov, zeci de persoane, în special bătrâni, s-au călcat în picioare pentru a primi gratuit alimente.

BRĂILA. Justiţia, blocată de criză. Procurorii brăileni au anunţat că nu pot finaliza ancheta privind identificarea poliţistului care a împuşcat mortal un tânăr pe care l-a confundat cu un infractor periculos. Pentru finalizarea anchetei este nevoie de o expertiză balistică ce costă 2.000 de lei.

BUZĂU. Aproximativ 3.000 de profesori au protestat, ieri, din nou, în centrul municipiului Buzău. A fost a 20-a zi în care nu s-au ţinut cursuri în şcolile din judeţ.

CARAŞ-SEVERIN. Patinoar pentru toate anotimpurile. Reşiţenii vor putea patina, din vară, pe o suprafaţă sintetică specială care-şi păstrează proprietăţile indiferent de vreme.

CĂLĂRAŞI. Pasionaţii luptelor de stradă se pot înscrie, până la mijlocul lunii, la prima ediţie a Cupei Paintball. Echipamentul necesar concursului de la 17 aprilie este asigurat de organizatori, iar taxa de înscriere este de 35 de lei.

CLUJ. Medicul şpăgar de la Casa de Pensii Cluj era angajat model. Floarea Mariana Ianson (52 de ani), trimisă în judecată pentru luare de mită, a obţinut calificativul „excepţional" la ultima evaluare.

CONSTANŢA. Clinica de psihiatrie nu mai are medicamente. Rudele pacienţilor internaţi la spitalul de la Palazu Mare trebuie să cumpere calmante pentru bolnavi.

COVASNA. I-a distrus rivalului maşina, cu toporul. Un tânăr de 22 de ani, din comuna Bixad, este cercetat după ce, beat fiind, a distrus în noaptea de marţi spre miercuri autoturismul unui localnic cu care se certase.

DÂMBOVIŢA. Elevii din mediul rural reciclează PET-uri. Comuna Ciocăneşti va fi prima localitate rurală din România unde se vor monta aparate de termopresare a recipientelor din plastic în şcoli.

DOLJ. Poliţistul care a provocat un accident mortal luni-seară susţine că s-a îmbătat de la murături. Stelian Surugiu, agent în comuna Piscu Vechi, a justificat rezultatele etilotestului prin faptul că ar fi mâncat castraveţi muraţi.

GALAŢI. Drumul spre Vest trece prin puşcărie. Zece bărbaţi, membri ai unei reţele de traficanţi de persoane, au fost arestaţi ieri. Ei furnizau acte pentru cetăţeni din Republica Moldova şi apoi încercau să-i treacă ilegal frontiera.

GIURGIU. Un cetăţean grec este cercetat după ce a încercat, ieri, să scoată din România zeci de tablouri şi flori de mină fără să aibă certificat de export. El a fost oprit pentru control la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu.

GORJ. Rromii din Târgu-Jiu spun că nu au bani să-şi plătească datoriile de 500.000 de lei către stat din cauza crizei care le-a închis afacerile cu fier vechi. Autorităţile le-au pus sechestru pe bunuri în contul impozitelor neachitate.

HARGHITA. Conducerea Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, care împlineşte, sâmbătă, 160 de ani de la înfiinţarea armei, a precizat că instituţia înregistrează un deficit de personal şi de mijloace de transport.

HUNEDOARA. Consilierii locali din Deva au respins un proiect de construire a unui cartier rezidenţial de teama de a nu ajunge, din nou, în faţa procurorilor DNA. Terenul pe care urmează să se construiască a făcut obiectul unui dosar penal în care 17 consilieri au fost învinuiţi.

IALOMIŢA. Cele patru spitale din judeţ funcţionează cu un deficit de peste 50 de cadre medicale. Lipsesc specialişti în diabet, boli de nutriţie, neurologie, psihiatrie sau medicină legală.

IAŞI. Medicul ginecolog Ion Fătu, prins de trei ori băut la volan în mai puţin de 19 ore, riscă să fie exclus din Universitatea de Medicină şi Farmacie. Cazul lui este anchetat de Comisia de Etică a Universităţii.

ILFOV. Lumina, dusă acasă cu tramvaiul. Regia Autonomă de Transport Bucureşti a anunţat, ieri, că liniile care fac legătura între Capitală şi judeţul Ilfov vor funcţiona toată noaptea de Înviere.

MARAMUREŞ. Drogurile spaniole ajung în România prin Maramureş. Două kilograme de canabis au fost găsite, marţi seară, în urma percheziţiilor efectuate la locuinţele lui Nicolae Surduc (31 de ani) şi Daniel Cvasciuc (26 de ani) din Rona de Sus.

MEHEDINŢI. Părinţii copiilor internaţi la Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean din Drobeta Turnu Severin reclamă că sunt nevoiţi să-şi supravegheze permanent micuţii, de teamă ca insectele din saloane să nu se urce pe ei. Conducerea unităţii medicale spune că nu are bani pentru renovarea Secţiei de Pediatrie.

MUREŞ. Stocul de heparină de la Spitalul de Urgenţă Târgu-Mureş este pe terminate. Conducerea spitalului va achiziţiona 300 de doze de la un furnizor german pentru a acoperi, temporar, nevoile unităţii medicale.

NEAMŢ. Preoţilor din Miercurea Ciuc le-au fost retrocedate, după patru ani de procese, 500 de hectare de pădure din Tarcău. Aceştia au cerut sistarea exploatărilor silvice din zonă prin ordonanţă prezidenţială.

OLT. Un medic i-a cumpărat blugii pentru care s-a spânzurat. Florin Bălteanu, tânărul de 14 ani care a vrut să se sinucidă pentru că părinţii nu i-au luat haine de Paşte, a primit ieri de la doctorul care îl tratează o geacă, blugi şi adidaşi.

PRAHOVA. Fluturatul cheii, amendat la Buşteni. Particularii care racolează clienţi pentru cazare de pe peronul gării vor fi sancţionaţi, începând de astăzi, cu sume cuprinse între 500 şi 1.000 de lei.

SATU MARE. Un singur duty free mai vinde ţigări şi alcool în Vama Halmeu. Cinci dintre cele şapte magazine care comercializau produse fără taxă în această vamă au fost închise după interzicerea vânzării acestor produse.

SIBIU. Tarom măreşte numărul curselor Bucureşti - Sibiu. Compania aeriană va opera, din această lună, patru zboruri pe săptămână. Un bilet dus-întors costă, astăzi şi mâine, 300 de lei.

SĂLAJ. Două mănăstiri din judeţ, Strâmba şi Bic, oferă 35 de locuri de cazare gratuite în perioada Paştelui. La Strâmba se află unul dintre cele mai vechi lăcaşuri ortodoxe din judeţ, construită în secolul al XV-lea. Mănăstirea Bic include o biserică din lemn ce datează din anul 1720 şi care se află pe lista monumentelor istorice de patrimoniu.

SUCEAVA. Măicuţele din mânăstiri, învăţate să fie pompieri. Ele au luat cursuri de prevenire şi stingere a incendiilor pentru că lăcaşele de cult se numără printre clădirile cele mai expuse la incendii.

TELEORMAN. Autorităţile au garantat că lucrările începute acum un an la Complexul Lipscani din Alexandria vor fi gata până la 15 aprilie. Termenul iniţial de finalizare a fost 24 decembrie, dar nu a fost respectat din cauza lipsei fondurilor.

TIMIŞ. Daniel Popescu (27 de ani) a salvat-o, ieri, de la moarte pe Sorina Kovacs (28 de ani), care a fost atacată de un boschetar pe o alee din Timişoara. Vagabondul a tăiat-o la gât, dar tânăra este în afara oricărui pericol.

TULCEA. Cel mai luxos complex din Delta Dunării, închis de criză. Delta Nature Resort nu-şi va mai deschide porţile în acest sezon turistic, din cauza lipsei de turiști. Complexul de pe malul lacului Somova a costat 6,5 milioane de dolari.

VASLUI. Glumă macabră de 3.600 de euro. Doi părinţi din Huşi au fost anunţaţi telefonic de un „medic" că fiica lor, studentă în Bucureşti, ar fi avut un accident şi că banii sunt necesari pentru transportul acesteia cu elicopterul SMURD. „Medicul" era de fapt un escroc bucureştean, Laurenţiu Anghel (27 de ani).

VÂLCEA. Zeci de persoane de etnie rromă au făcut cereri pentru ca AJOFM să organizeze cursuri de limba engleză fiindcă vor să aplice la joburile din străinătate.

VRANCEA. Ginecologii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă refuză, din considerente religioase, să facă întreruperi de sarcină în Săptămâna Mare. 20 de paciente au fost reprogramate pentru chiuretaj la 7 aprilie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite