Judeţ cu judeţ: Protest inedit la o şcoală din Cernavodă, unde elevii au blocat uşa clasei ca să scape de ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:
SIBIU: Tinerii învaţă să cânte la instrumente chinezeşti
SIBIU: Tinerii învaţă să cânte la instrumente chinezeşti

Cristian Popescu Piedone a dat în judecată Prefectura Argeş pentru că i-ar fi suspendat pe nedrept carnetul de conducere obţinut la Piteşti. De când s-au interzis nunţile de noapte în Baia Mare, numeroase cupluri au schimbat restaurantele selecte din oraş cu căminele culturale de la sate. Inginerul timişorean Emanuel Petruţ, care a scăpat de cutremurul de la 12 ianuarie din Haiti, s-a reîntors luni seară în capitala Port-au-Princ

ALBA. Betoniere la export prin metoda „Băhăian". 22 de persoane au fost arestate, acuzate că au produs un prejudiciu de un milion de euro. Prin intermediul a patru firme conduse, în acte, de boschetari, erau achiziţionate betoniere şi camioane care erau demontate şi vândute în străinătate.

ARAD. Ultimatum pentru centură. Constructorul autostrăzii Arad - Timişoara a primit, ieri, un ultimatum de la reprezentanţii Ministerului Transporturilor pentru că firma nu a depus proiectul tehnic de construcţie.

ARGEŞ. Cristian Popescu Piedone a dat în judecată Prefectura Argeş. Primarul sectorului 4 consideră că i-a fost suspendat pe nedrept carnetul de conducere obţinut la Piteşti, în urma scandalului „Mită pentru permise".

BACĂU. Profesorii titulari aflaţi în prag de pensionare ţin cu dinţii de catedră. 51 de cadre didactice au depus cereri la Inspectoratul Şcolar Judeţean pentru continuarea activităţii. 422 de posturi trebuie reduse, de la toamnă, în judeţ.

BIHOR. Un orădean în imperiul lui Donald Trump. Inginerul Daniel Cristea (31 de ani) lucrează de patru ani pentru Donald Trump, ca ospătar în clubul exclusivist Mar-a-Lago, din Palm Beach. El câştigă minimum 15 dolari pe oră.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Haos şi confuzie în „ministerele" judeţului. În mai multe servicii deconcentrate nu ştie nimeni cine e şeful. Astfel, Direcţia pentru Cultură şi Patrimoniu nu are niciun director, dar agenţia pentru Protecţia Mediului are doi.

BRAŞOV. Patinoar Olimpic de cinci stele la Braşov. Complexul sportiv, care are o suprafaţă de circa 3.000 de metri pătraţi, va fi cel mai performant din sud-estul Europei. Baza sportivă va fi inaugurată mâine, de la ora 18.00.

BRĂILA. A vrut să arunce în aer blocul. Ana Constantin (32 de ani) din municipiul Brăila a dat drumul la gaze ieri şi a ameninţat că se va sinucide din cauza sărăciei. Femeia, cunoscută cu tulburări de comportament, a fost internată la Psihiatrie.

BUZĂU. Inundaţii şi alunecări de teren. Sute de hectare de teren arabil din comuna Cilibia se află sub ape. Din cauza ploilor abundente, între localităţile Pârscov şi Brăieşti în pământ s-au format crăpături de peste un metru.

CARAŞ-SEVERIN. Dosarul accidentului în care au murit şase oameni ar fi trebuit să ajungă ieri la Parchetul de pe lângă Judecătoria Deta. Avocaţii vitezomanului Claudiu Hauptmann au cerut însă o nouă expertiză.

CĂLĂRAŞI. Elevii care se vor lăsa de fumat vor fi premiaţi. Ei pot participa până în mai la cursuri organizate în cadrul campaniei „Adolescenţii renunţă la fumat!".

CLUJ. O explozie a distrus, luni noapte, un imobil de pe strada Caransebeşului din Cluj-Napoca. Este al doilea incident de acest fel care s-a produs în oraş luna aceasta.

CONSTANŢA. Elevii de clasa a V-a de la Şcoala din Cernavodă au blocat, ieri, uşa clasei pentru a scăpa de ora de matematică. Profesoara a apelat la pompieri, care au intrat pe geam.

COVASNA. Cea mai mare staţiune cu ape minerale din România va avea, în sfârşit, canalizare. Peste 10,6 milioane de lei vor fi investiţi în modernizarea staţiei de epurare şi extinderea reţelei din Covasna.

DÂMBOVIŢA. Poliţiştii anchetează un caz în care o tânără de 21 de ani s-a automutilat cu un ciob după ce s-a certat cu iubita ei în vârstă de 16 ani. Din primele cercetări a reieşit că minora i-a reproşat că bea prea mult.

DOLJ. Cartier înghiţit de ape. Curţile a sute de oameni din cartierul craiovean Brestei au fost inundate ieri. Locatarii spun că de vină este un vecin care a astupat canalizarea cu fundaţia casei.

GALAŢI. Premieră medicală la Spitalul pentru Copii „Sfântul Ioan" din Galaţi. A fost testat un robot medical care permite oricui să facă o ecografie, iar un medic aflat la distanţă poate stabili diagnosticul.

GIURGIU. Singurul magazin de vise din judeţ va fi controlat de poliţişti. Aceştia vor verifica dacă proprietarul a distrus substanţele etnobotanice interzise.

GORJ. Minora care îşi acuză bunciul de viol a născut. Andreea Rotaru, eleva de 14 ani care susţine că un septuagenar a lăsat-o gravidă, a născut la maternitatea din Târgu-Jiu o fetiţă de 3,1 kilograme.

HARGHITA. Ajutor financiar pentru elevii buni. 12 elevi cu rezultate excepţionale la învăţătură vor primi, lunar, câte 1.000 de lei din partea Consiliului Judeţean.

HUNEDOARA. Undă verde la disponibilizări. Guvernul a aprobat lista concedierilor pentru Compania Naţională a Huilei Petroşani şi pentru societatea Electrocentrale Deva. Astfel, 1.600 de mineri şi 300 de energeticeni vor fi daţi afară.

IALOMIŢA. Pacienţii Spitalului de Urgenţă Slobozia ar putea fi nevoiţi să-şi cumpere medicamentele şi materialele necesare internării. Unitatea medicală are datorii de peste 400.000 de lei către furnizorii de materiale sanitare.

IAŞI. Mobilizare generală pentru firimituri de ierburi. 100 de poliţişti ieşeni au făcut, luni noapte, razii la toate magazinele de vise din oraş şi au confiscat 180 de grame de plante halucinogene.

ILFOV. O echipă de speologi români, dintre care doi sunt bucureşteni, a revenit ieri din Laos, o ţară din Africa de Sud-Est, unde a participat la cercetarea a 40 de peşteri virgine din Masivul Khammouane.

MARAMUREŞ. Nuntaşii fug de oraş ca să petreacă până în zori. De când s-au interzis nunţile de noapte în Baia Mare, numeroase cupluri au schimbat restaurantele selecte din oraş cu căminele culturale de la sate.

MEHEDINŢI. Educaţie sexuală şi uliţă asfaltată cu bani de la UE. Comuna Tâmna beneficiază de fonduri europene de 125.000 de euro pentru cursuri de planning familial şi reabilitarea unui drum sătesc. Proiectul vizează emanciparea rromilor din localitate.

MUREŞ. Un bărbat de 38 de ani a dat foc maşinii şefului de post din Sângeorgiu de Mureş, după care a intrat în post cu o sabie, un cuţit de vânătoare şi un spray paralizant, ameninţându-l pe şeful de post. Agresorul l-a lovit cu pumnul pe poliţist, dar a fost imobilizat de către ceilalţi oameni ai legii.

NEAMŢ. Medici sabotaţi de calculatoare. 254 de doctori din judeţ s-au plâns că sistemul informatic impus de Ministerul Sănătăţii dă erori şi că pierd timp şi clienţi. Programul IT a costat 100 de milioane de euro.

OLT. Amendă de 480 de lei pentru că şi-a bătut colega. Medicul Florin Anghelescu a fost penalizat cu 10% din salariu timp de trei luni, după ce şi-a lovit, în luna ianuarie, asistenta însărcinată. Femeia a fost la un pas de avort.

PRAHOVA. Telecabina care face legătura între Sinaia şi Cota 1400 a fost redeschisă ieri, după ce, sâmbătă seara, 20 de turişti au rămas blocaţi în aer. Incidentul s-a produs din cauza unui vârtej care a încurcat cablurile de telefonie cu cel al instalaţiei. „A fost verificat cablul şi a fost efectuată revizia tehnică săptămânală", a declarat Gheorghe Grădinaru, directorul SC Teleferic SA.

SATU MARE. Ion Ciocan (34 de ani) din Certeze a câştigat 1,2 milioane de euro la Super Bingo Metropolis. A rămas rapid fără jumătate din sumă, după ce vânzătorul de bilete la bingo, Ion Temian, l-a „convins" să-i dea banii spunându-i că, în caz contrar, va rămâne fără niciun leu.

SĂLAJ. Aproape o mie de absolvenţi de liceu şi facultate ai promoţiei 2009 au ajuns, de pe băncile şcolii, direct în evidenţele autorităţilor ca persoane fără locuri de muncă. Aceştia vor primi, timp de nouă luni, indemnizaţie de şomaj în valoare de 300 de lei. Numărul celor cu studii care ajung direct şomeri s-a dublat faţă de anul precedent.

SIBIU. Tinerii învaţă să cânte la instrumente chinezeşti. Sibianca Angela Ion (foto) cântă la xiao, un instrument din bambus ale cărui sunete seamănă cu cele produse de oboi. Împreună cu formaţia Nomentana va susţine un spectacol la Ambasada Republicii Populare Chineze din Bucureşti în luna mai.

SUCEAVA. Loredana Angela Adamovici, angajată la Protecţia Copilului, a fost trimisă ieri în judecată pentru că a eliberat bilete de călătorie în valoare de 130.000 de lei unor persoane care nu aveau dreptul să le folosească.

TELEORMAN. Un bărbat de 90 de ani a murit lovit de o maşină în timp ce mergea pe Drumul European 70. Bătrânul a fost acroşat de o autoutilitară.

TIMIŞ. Viaţă nouă printre ruinele din Haiti. Inginerul timişorean Emanuel Petruţ, care a scăpat de cutremurul de la 12 ianuarie, s-a reîntors luni seară în capitala Port-au-Prince pentru a-şi duce la bun sfârşit contractul de muncă.

TULCEA. Angajaţii Enel Dobrogea au avut nevoie de ajutorul jandarmilor pentru a debranşa câteva zeci de familii de rromi conectate ilegal la reţeaua de electricitate.

VASLUI. În fiecare zi, trei vasluieni sunt diagnosticaţi cu diferite forme de cancer. La bărbaţi, cele mai frecvente cazuri sunt de cancer bronhopulmonar, iar la femei predomină cel de sân.

VÂLCEA. Casele din Ocnele Mari se scufundă încet. Locuitorii din Lunca văd zilnic cum locuinţele le sunt înghiţite de pământ. 550 de familii vor trebui strămutate din cauza tasării cauzate de exploatarea de sare din Câmpurile de saramură III şi IV.

VRANCEA. Primăria Focşani are de plătit 450.000 de lei pentru strângerea zăpezii. La curăţarea străzilor a participat şi firma consilierului local Neagu Nistoroiu, fapt care contravine Legii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite