Judeţ cu judeţ: 8 traficanţi şi 62 de consumatori de droguri din Oradea au fost trimişi în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Claudiu Hauptmann, tânărul judecat pentru accidentul din 2009, soldat cu şase morţi, scapă de justiţie până în decembrie. Primarul Galaţiului a afirmat că în combinatul Mittal există riscul producerii unei explozii care ar afecta oraşul.  Grădina zoologică din Baia Mare va fi desfiinţată, la vară, iar animalele vor fi trimise în Ungaria.

ALBA. Zilele oraşului Alba-Iulia au început ieri cu o paradă la care au participat elevii de la Colegiul Militar, angajaţii Muzeului municipiului, îmbrăcaţi în costume istorice, gărda cetăţii şi fanfara judeţului. Sărbătoarea se va încheia mâine seară.

ARAD. Festivalul de artizanat „I made this!" a reunit, ieri, la Arad, creaţiile mai multor meşteri bănăţeni. Printre cele mai căutate exponate au fost crucile din lemn introduse în sticle de ţuică, create de Ioan Boga, din Şiria.

ARGEŞ. 2.000 de oameni s-au călcat în picioare, ieri, la Piteşti, la Bursa locurilor de muncă. Busculada s-a produs după ce conducerea AJOFM a reţinut carnetele de şomaj, pentru a-i forţa pe cei fără locuri de muncă să vină la bursă.

BACĂU. Hidroelectrica, proprietara lacului Bacău, a decis să golească jumătate din volumul acumulării, pentru refacerea hidroizolaţiilor de pe maluri. Ecologiştii susţin că fauna din lacul protejat prin lege e în pericol.

BIHOR. 8 traficanţi şi 62 de consumatori de droguri din Oradea au fost trimişi în judecată. Ei sunt acuzaţi că au pus bazele unui laborator de fabricare a unui drog de mare risc.

BISTRIŢA. Au început lucrările de construcţie a trei microhidrocentrale pe râul Ţibleş. Noile unităţi vor produce anual peste 5.600 de Megawaţi, volum de energie evaluat la 400.000 de euro. Investiţia de 3,8 milioane de euro este realizată de o firmă privată din Bucureşti. Primele două centrale vor deveni funcţionale în luna octombrie, iar a treia va fi inaugurată în mai 2012.

BOTOŞANI. Trei bărbaţi au primit între cinci şi opt ani de închisoare pentru trafic de persoane. Ei au vândut unor interlopi ucraineni peste 100 de oameni, exploataţi în Cehia.

BRAŞOV. Bastionul Postăvarilor, restaurat de Consiliul Judeţean, va fi inaugurat mâine. Lucrările de refacere a fortificaţiilor cetăţii medievale a Braşovului au fost terminate după 10 ani.

BRĂILA. Spitalul Judeţean Brăila a fost clasificat joi la categoria a treia. Reprezentanţii Consiliului Judeţean, care administrează unitatea, spun că au investit aici peste un milion de euro.

BUZĂU. Orăşel nou lângă comuna Breaza. Mai mulţi oameni de afaceri israelieni vor să investească peste 100 de milioane de euro într-un ansamblu rezidenţial şi turistic. Acesta va avea un teren de golf de 24 de hectare.

CARAŞ-SEVERIN. Claudiu Hauptmann, tânărul judecat pentru accidentul din 2009, soldat cu şase morţi, scapă de justiţie până în decembrie. Avocatul său a cerut o nouă expertiză care nu poate fi finalizată până la sfârşitul anului.

CĂLĂRAŞI. Şase persoane au fost muşcate, într-o săptămână, de maidanezii din faţa Prefecturii. Reprezentantul Guvernului în teritoriu i-a transmis primarului să treacă problema câinilor vagabonzi printre priorităţi.

CLUJ. Cea mai mare expoziţie mobilă de fotografie din Cluj-Napoca a fost deschisă ieri, în cadrul Festivalului Internaţional de Artă Fotografică. Până la 3 iunie vor fi organizate expoziţii, concursuri şi tururi fotografice cu ghid.

CONSTANŢA. Navele Poliţiei de Frontieră au tras ieri 60 de focuri de armă în aer şi spre sistemul de propulsie al unui pescador turcesc, venit la braconat în apele teritoriale româneşti. Vasul a fost urmărit până în apele teritoriale bulgăreşti.

COVASNA. Consiliul Judeţean şi Consiliul Local Sfântu-Gheorghe s-au asociat pentru începerea negocierilor în vederea achiziţionării Hotelului Bodoc. Clădirea a fost lăsată în paragină de omul de afaceri Ioan Neculaie.

DÂMBOVIŢA. O femeie de 57 de ani, din Găeşti, e cercetată penal după ce a bătut un elev de 9 ani, pe motiv că acesta l-a îmbrâncit pe nepotul ei, în vârstă de 7 ani. Incidentul s-a petrecut în clasă, de faţă cu învăţătoarea şi ceilalţi copii.

DOLJ. Speriaţi de Codul Muncii. De la intrarea în vigoare a noii legislaţii, în judeţ au fost înregistrate aproape 9.000 de contracte de muncă,  faţă de 4.048 declarate în perioada 1-24 mai 2010.

GALAŢI. Declaraţie şoc. Primarul gălăţean Dumitru Nicolae a afirmat la ultima şedinţă a Consiliului Local că, din cauza masivelor reduceri de personal, în combinatul Mittal Steel există riscul producerii unei explozii care ar afecta oraşul.

GIURGIU. Mai mulţi oameni de afaceri italieni vor să construiască o fabrică de ulei de rapiţă la Gostinu. Investiţia de 25 de milioane de euro ar crea 300 de locuri de muncă.

GORJ. Un elev de la Colegiul „Ion Mincu" din Târgu-Jiu, a fost găsit ieri mort în apele Jiului, având în spate un ghiozdan plin cu pietre. Mihai Zahariuc, în vârstă de 16 ani, a dispărut duminică. Modul în care şi-a luat viaţa e identic cu cel în care s-a sinucis Raluca Drăguşin, de la Colegiul „Spiru Haret". Colegii spun că el ar fi fost influenţat de mediatizarea cazului Ralucăi.

HARGHITA. 60 de şomeri care vor absolvi un curs de calificare în turism vor face practică în Grecia. Ei vor primi şi asistenţă lunară de 500 de lei.

HUNEDOARA. Ambulanţele SMURD, aflate în pericol de a fi luate înapoi de firma de leasing din cauza ratelor neachitate, vor deservi în continuare urgenţele. Consiliul Judeţean a plătit datoria de 23.000 de euro în contul Asociaţiei „Salvital", care coordonează activitatea SMURD.

IALOMIŢA. Salonul de Tehnologii şi Echipamente pentru Energii Regenerabile s-a deschis ieri, la Slobozia. Evenimentul promovează bioenergia, protejarea mediului şi reciclarea deşeurilor.

IAŞI. Societatea de salubrizare a Primăriei Iaşi a fost amendată de Garda de Mediu cu 3.500 de lei pentru praful împrăştiat în timpul curăţirii străzilor. Firma a fost amendată şi acum două luni, din acelaşi motiv.

ILFOV. Locuitorii din Măgurele, Vârteju, Clinceni şi 1 Decembrie, pot preda azi, pentru reciclare, echipamente electrice şi electronice. Deşeurile vor fi ridicate între orele 9.00 şi 16.00.

MARAMUREŞ. Grădina zoologică din Baia Mare va fi desfiinţată, la vară, fiindcă nu respectă condiţiile UE. Animalele vor fi găzduite de grădina zoo din Nyiregyhaza, Ungaria, până când în Baia Mare se va construi un alt parc.

MEHEDINŢI. Piesele trupei Pink Floyd se vor îmbina cu coregrafia trupei de balet Diva Dance, într-un spectacol organizat azi, la ora 19.00, la Casa Tineretului din Turnu-Severin. Biletele costă 20 de lei pentru adulţi şi 10 lei pentru copii.

MUREŞ. Sandra cântă la Târgu-Mureş. Diva muzicii pop a anilor '80 va susţine mâine, de la ora 18.00, un concert în Piaţa Victoriei, în cadrul Zilelor oraşului.

NEAMŢ. Soţii Mitroi, din Roşiorii de Vede, au adus la festivalul „Lada cu zestre", din Piatra Neamţ, vase din ceramică realizate după modelul obiectelor din cultura Cucuteni. Preţurile variază între 20 şi 400 de lei.

OLT. Capela mortuară, locuinţa preotului. Părintele Teodor Constantin trăieşte de un an împreună cu familia în capela bisericii din comuna Tufeni. Din lipsă de fonduri, acestuia nu i s-a pus la dispoziţie o casă parohială.

PRAHOVA. Institutul de cercetare pentru utilaj petrolier din Ploieşti aşteaptă ajutor de la stat pentru plata salariilor. Cei 120 de cercetători n-au mai primit banii de nouă luni, întrucât Fiscul a blocat conturile pentru neplata unor impozite de 10 milioane de lei.

SATU MARE. Avocatul Szekely Adalber a fost prins în timp ce lua mită de la două femei. El le ceruse 4.000 şi 6.000 de euro ca să obţină de la judecători reducerea pedepselor în cazul a doi sătmăreni condamnaţi pentru crimă organizată.

SĂLAJ. Asociaţia Romani Criss a anunţat ieri că-l va da în judecată pe primarul din Jibou. Edilul Eugen Bălănean este acuzat că a snopit în bătaie un rrom.

SIBIU. Doi pacienţi de la Spitalul Judeţean au fost găsiţi ieri legaţi de paturi, la un control inopinat. Reprezentanţii Inspecţiei Sanitare au declarat că măsura era necesară, întrucât pacienţii ar fi putut să-şi scoată perfuziile.

SUCEAVA. Iustin Scutaru (17 ani), beizadeaua din Fălticeni, e căutat din nou de poliţişti după ce a furat o maşină. El are la activ patru furturi de maşini şi un accident, când a lovit pe trecerea de pietoni o femeie şi un copil.

TELEORMAN. Două eleve şi o profesoară de la Grupul Şcolar Tehnic Alexandria, precum şi secretara Casei Corpului Didactic, au fost trimise în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Teleorman. Acestea sunt acuzate de fraudarea Bacalaureatului de anul trecut.

TIMIŞ. Ioan Holender, cel mai longeviv director al Operei de Stat din Viena, e sărbătorit azi, de la ora 19.00, printr-un concert omagial, la sala Capitol a Filarmonicii „Banatul", din Timişoara. Vor participa actori şi solişti ai unor instituţii de prestigiu, precum Opera din Viena şi Metropolitan din New York.

TULCEA. Primul Campionat Naţional de „liniuţe". La cursele de pe Aeroportul „Delta Dunării" din Tulcea vor participa mâine 100 de maşini tunate şi 2.500 de spectatori.

VASLUI. O femeie de 60 de ani din comuna Griviţa a fost la un pas de moarte după ce a înghiţit seminţe de grâu tratate cu Furadan. Rudele au surprins-o în timp ce mesteca seminţele şi au dus-o la spital.

VÂLCEA. Un vânător a împuşcat ilegal 34 de gâşte sălbatice lângă localitatea Ioneşti. Angajatul Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi este cercetat de poliţişti pentru braconaj.

VRANCEA. Acuzat de hărţuire sexuală. Gheorghe Petrescu, profesor de educaţie fizică şi candidat la funcţia de director al şcolii din Coteşti, este acuzat că ar fi pipăit două eleve din clasele a treia şi a patra.


Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite