FOTO Dacia, vedetă într-un pictorial al publicaţiei "Time"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce majoritatea românilor asociază automobilul Dacia cu viaţa din timpul comunismului, foarte mulţi renunţând la acesta cu prima ocazie în favoarea unei maşini străine, publicaţia "Time", parteneră CNN, a publicat un pictorial intitulat "Dacia, maşina românească care a putut" ("The Dacia, the romanian car that could"), prin care scoate în evidenţă valoarea istorică şi socială a autoturismului românesc.

"Conceput la începutul regimului lui Ceauşescu, compania de automobile Dacia a produs primul model original în 1969 - Dacia 1300. Designul său a rămas aproape neschimbat timp de 35 de ani, rezistând soţilor Ceauşescu şi stăpânilor lor sovietici" - astfel începe descrierea autoturismului în pictorialul din "Time".

Vezi GALERIE FOTO

Fotografiile publicate în ediţia online a revistei prezintă modelele Dacia 1300 şi 1310 ca maşini care au făcut posibile vacanţele românilor petrecute prin ţară, dar şi desfăşurarea activităţii zilnice de muncă a acestora. De asemenea, "Time" notează povestea proprietarul unei Dacii, care a fost rugat de Nicolae Ceauşescu şi de soţia sa să-i ajute să fugă în timpul Revoluţiei din decembrie 1989.

image

Dacă Dacia este puternic legată de cultura românească, pasiunea pentru această maşină a ajuns până în Statele Unite ale Americii, unde modelul Dacia 1300 are o valoare istorică şi unde este disponibil pe piaţă în număr limitat.

Publicaţia "Time" descrie şi evoluţia brandului, care a cunoscut o dezvoltare industrială puternică începând cu 1999, când compania românească a fost cumpărată de Renault. Noile modele Dacia au pătruns pe piaţa auto europeană, unde peste 200.000 de maşini au fost vândute numai în anul 2009.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite