Festivalurile ar putea fi organizate de la 1 iunie. Condiţia este ca participanţii să fie vaccinaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Dan Barna a anunţat că evenimentele cu un număr mare de participanţi, precum concertele şi festivalurile, vor putea fi organizate începând cu 1 iunie. La astfel de evenimente vor putea participa doar persoanele vaccinate.

Dan Barna a declarat că data de 1 iunie „vine cu încă nişte relaxări pentru că cifrele referitoare la răspândirea pandemiei şi la numărul de persoane afectate continuă să se îmbunăţească şi ăsta e un lucru bun şi e o veste foarte bună”, conform Digi24. 

Cea mai aşteptată veste privind relaxările restricţiilor din perioada pandemiei estea cea legată de posibilitatea de a organiza petreceri cu un număr mare de persoane.

 „Una dintre relaxări este cea pe care am susţinut-o şi eu de câteva zile, aceea legată de posibilitatea de a avea concerte, festivaluri, evenimente cu număr mare de oameni, nu doar cu acele limitări care există în prezent, condiţia fiind ca acele persoane să fie vaccinate. Este un lucru firesc, e cumva o dezvoltare a proiectelor-pilot pe care le-am văzut şi în alte state europene”, a explicat Barna.

Pe 15 mai, România a eliminat purtarea măştii de protecţie în aer liber, iar în şedinţa de Guvern de joi după-amiază Executivul ar putea să decidă măsurile de relaxare ce urmează a fi aplicate de la 1 iunie.

Premierul Florin Cîţu a spus miercuri seară că e într-o competiţie cu Emil Boc privind cine va organiza primul un mare festival în funcţie de rata de vaccinare: "Eu vreau să fie Summer Well la Bucureşti, el vrea să fie Untold la Cluj, dar Bucureşti este acum peste Cluj la rata de vaccinare."

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite