Fără retinol în cremele de zi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Formularea cum că nu mai există de mult bronz sănătos este valabilă mai ales pentru ten. Pentru că soarele deja începe să frigă, crema de zi va trebui să aibă obligatoriu factor de

Formularea cum că nu mai există de mult bronz sănătos este valabilă mai ales pentru ten. Pentru că soarele deja începe să frigă, crema de zi va trebui să aibă obligatoriu factor de protecţie solară.

Măcar o dată pe săptămână aplică pe faţă o mască nutritivă cu germeni de grâu sau gălbenuş de ou.

Atunci când alegi crema de zi, citeşte eticheta: dacă produsul conţine retinol, n-o mai folosi în sezonul însorit. Razele ultraviolete distrug retinolul, diminuându-i eficacitatea. Ca măsură de precauţie, de regulă, fabricanţii folosesc în această formulă retinolul (vitamina A) doar în compoziţia cremelor de noapte.

Epiderma din jurul ochilor merită mai multă atenţie - tot din cauza riscului de expunere la razele ultraviolete. Aplică zilnic, în zona oculară, un gel special pe bază de colagen şi minerale. Şi nu uita de ochelari!

Crema hidratantă, de dimineaţă, se aplică pe gât şi decolteu, imediat după ce te-ai spălat pe faţă, când pielea este încă umedă şi parţial hidratată. Un obicei care nu ţine de anotimp, ci de obişnuinţe: cum îţi aşterni, aşa dormi, spune un proverb. Altfel spus, nu dormi cu faţa pe pernă, şi dacă nu poţi, dormi numai pe spate, indicată este una anatomică. Cutele mici care se formează pe faţă nu doar "şifonează" faţa pe moment, dar riscă să se transforme, în timp, în mici riduri.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite