Falsul ginecolog, fără examen de capacitate, a păcălit şi firma de medicamente Bayer

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raluca Bîrsan
Raluca Bîrsan

Raluca Bîrsan, falsul ginecolog de la Spitalul Judeţean Ilfov, nu a păcălit doar pacienţii, Spitalul Judeţean Ilfov, colegii medici, Ministerul Sănătăţii dar şi un gigant pharma, relatează cotidianul Libertatea.

Potrivit sursei citate, în weekendul 13-14 iunie 2015, Raluca Bîrsan a fost prezentă la evenimentul „Prima Întâlnire Naţională a Iniţiatorilor «Şcoala Mamei»”, Hotel Internaţional Sinaia. Seminarul a fost finanţat de concernul pharma Bayer, iar Raluca Bîrsan a primit 550 de lei pentru participare.

La acest eveniment, la care au fost invitaţi mai mulţi doctori, asistente medicale şi moaşe din toată ţara, care au participat la sesiuni de comunicare şi şi-au împărtăşit experienţa din domeniu, a fost prezent şi medicul Roxana Dragu de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ilfov, şefa de secţie a Ralucăi Bîrsan.

„Finanţarea, în valoare de 555,04 lei, a acoperit participarea d-nei Bîrsan Raluca Daniela în cadrul unui eveniment dedicat profesioniştilor din domeniul sănătăţii. Compania Bayer nu condiţionează în nici un fel sponsorizarea profesioniştilor din domeniul sănătăţii pentru participarea la evenimente ştiinţifice şi nu este autorizată să verifice actele de studiu şi/sau calificările în specialitate sau dreptul de liberă practică”, au explicat reprezentanţii companiei Bayer pentru cotidianul Libertatea.

Raluca Bîrsan s-a mutat la Şcoala de Arte şi Meserii a Liceului Unirea în 2003 iar în clasa a IX-s s-a retras din şcoală. Media femeii pe clasele V-VIII a fost 6,72, potrivit informaţiilor Ministerului Educaţiei Naţionale. 

Bîrsan a fost repartizată, cu media 1,68, într-o clasă cu profil mecanic, unde doar patru elevi din cei care au intrat în 2003 aveau Capacitatea luată, grupul şcolar industrial Unirea fiind una dintre cele mai slabe unităţi de învăţământ din Bucureşti. 

Jurnaliştii de la Libertatea susţin că, în ciuda acestor date, femeia era mâna a doua în operaţii, închidea operaţii de cezariană. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite