EXCLUSIV Din închisoare, Beinur a trimis o scrisoare pentru "Adevărul": Prietenia cu Mutu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Beinur vorbeşte, într-o scrisoare transmisă ziarului „Adevărul”, despre prietenia cu atacantul Fiorentinei, Adrian Mutu . Nuredin Beinur povesteşte şi despre faptul că achită notele de plată ale apropiaţilor săi, printre care se numără şi Gigi Becali sau Giovani Becali, fostul impresar al lui Adrian Mutu.

„Într-adevăr, între mine şi Adrian Mutu există o relaţie de prietenie veche de 12 ani, numitorul nostru comun fiind respectul reciproc. Întâmplător de cativa ani a aparut si o relaţie de «cumetrie» (Mutu şi Beinur au fost ambii cununaţi de Nicu Gheară, iar acum se adresează unul altuia cu apelativul "cumetre"-n.r.), care nu a făcut altceva decât să cimenteze legăturile noastre mai vechi", îşi începe confesiunea cel considerat şeful interlopilor din sud-estul ţării.

Citiţi şi:

Adi Mutu i se plângea interlopului Beinur: „Mă pune ăştia să plătesc la tine la restaurant“

El mai susţine că regretele exprimate de Mutu, conform unei discuţii avute cu interlopul şi interceptată de SRI, că a achitat nota de plată la restaurantul deţinut de Beinur, ţin de onoare şi de prietenie. „Cu privire la discuţia legată de o notă de plată achitată într-un restaurant menţionez că mi se întâmplă deseori, fără a-mi solicita nimeni acest lucru, să achit eu notele de plată ale anumitor persoane, cum ar fi rude, prieteni sau apropiaţi. S-a întâmplat astfel şi în cazul lui Giovani sau Gigi (Becali-n.r.), repet, din propria mea iniţiativă şi plăcere, fără ca aceştia să-mi solicite vreodată. De altfel, ca şi amănunt de cancan, ospătarii din restaurant mi-au spus că, aproape de fiecare dată, persoanele enumerate mai sus lăsau bacşiş şi de trei ori contravaloarea notei. Nu  s-a pus niciun moment problema ca Adrian Mutu sau alte persoane enumerate să nu aibă bani sau să nu dorească să achite nota de plată", se mai confesează Nuredin Beinur.

Lupta cu Justiţia

Adrian Mutu a fost interceptat de SRI la 12 mai 2010 într-un dosar al interlopilor constănţeni Foto: Adevărul

El se arată deranjat şi de faptul că a fost etichetat ca fiind interlop şi vine în sprijinul supărării sale cu un cazier nepătat: „Doresc să vă precizez că până în prezent, la vârsta de 43 de ani,  nu am suferit nicio condamnare, iar în prezentul dosar în care sunt arestat preventiv sub acuzaţia de şantaj şi ultraj contra bunelor moravuri mă lupt împreună cu avocaţii mei pentru ­a-mi demonstra nevinovaţia". Beinur, acuzat de fapte comise cu extremă violenţă, se declară „cetăţean cinstit, om de afaceri care a încercat întotdeauna să ajute oamenii din jur, om respectat în comunitatea religioasă din care face parte, un soţ şi un tată bun".

Acuzaţii

Beinur pune situaţia sa pe seama „taberelor adverse" şi-şi deplânge „postura degradantă cauzată de arest". Nuredin Beinur, fratele său, Erchin, comisarul-şef Cristinel Niţoi şi mai mulţi complici ai acestora au fost trimişi în judecată, săptămâna trecută, pentru fapte de şantaj, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi favorizarea infractorului. Numele lui Beinur a fost pomenit în mai multe reglări de conturi, între anii 1990 -  2000, când gruparea din Mangalia se răfuia cu clanul Săceanu din Constanţa pentru supremaţia litoralului. El a deţinut, la un moment dat, o firmă de pază, singura societate de profil din ţară desfiinţată la cererea Poliţiei pentru implicare în activităţi interlope.

„Amnezia" lui Mutu

image

Adrian Mutu a admis pentru cotidianul italian „La Repubblica", marţi seară, după antrenamentele efectuate de Fiorentina, relaţia de prietenie pe care o are cu Nuredin Beinur.  Atacantul susţine însă că discuţiile prezentate de ziarul „Adevărul" sunt de „vreo doi-trei ani". Dialogul dintre Mutu şi Beinur a fost înregistrat la 12 mai 2010, la trei săptămâni după ce „Briliantul" fusese suspendat pentru consum de sibutramină.

SOLICITĂ ELIBERAREA

Nuredin Beinur şi alţi cinci complici ai săi vor fi audiaţi astăzi la instanţa supremă. Magistraţii vor discuta cererea interlopilor de a fi judecaţi în stare de libertate, după ce Curtea de Apel Bucureşti a prelungit mandatele de arestare. Beinur este în arest preventiv de la 13 octombrie 2010.

Supărarea „Briliantului": Nota de plată la restaurantul lui Nuredin

Pasajul din interceptarea realizată de SRI, la 12 mai 2010, din care reiese că Mutu i s-a plâns lui Beinur că a fost pus să achite nota de plată la restaurantul deţinut de acesta pe litoral.

Nuredin Beinur: Păi, mi-ai zis, mă, nebunu' satului? Mi-ai zis mie? Te lăsam eu să plăteşti? Băga-mi-aş p... în nota lor să-mi bag!
Adrian Mutu: Păi, puteai să le laşi vorbă, mă, la fraieri! Nu mă duc la tine la restaurant şi, în p... mea, mă pune ăştia să plătesc...
N.B.: Ai zis că pleci nebunu' satului! Ai zis că pleci! Eu ştiam că te duci tu...
A.M.: Dar eu credeam că tu ai lăsat vorbă acolo...
N.B.: N-am lăsat.
A.M.: În p...a mea, că data trecută m-am ridicat fără să plătesc. M-am făcut de râs, cred că, în p... mea.
N.B.: Du-te, mă, de-aici! Mie îmi pare rău! Eu nu le-am spus! Îţi spun sincer, dacă tu îmi ziceai: „Bă, mă duc la Aqua", te lăsam eu să plăteşti? Eşti nebun la cap?
A.M.: Păi, nu e vorba, mă, să laşi tu, e vorba de respectul oamenilor.
N.B.: Normal, normal. Ca să vezi bulangiii cum sunt!

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite