Echipa SPP care va asigura protecţia Papei Francisc în România, primită la Vatican

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Papa Francisc / FOTO EPA - EFE
Papa Francisc / FOTO EPA - EFE

Suveranul Pontif, Papa Francisc, a primit la Vatican, în această săptămână, echipa SPP care se va ocupa de protecţia nemijlocită a Sanctităţii Sale, în perioada 31mai-2 iunie 2019, când va efectua vizita oficială în România.

„Papa Francisc şi-a manifestat încrederea în profesionalismul şi dăruirea ofiţerilor de protecţie români, pe care i-a binecuvântat şi le-a urat sărbători pascale fericite. 

 Echipa care asigură securitatea nemijlocită a Papei în vizita din România este formată din ofiţeri ai Serviciului de Protecţie şi Pază, pregătiţi special pentru un astfel de eveniment.

Securitatea la nivel naţional a întregii vizite este asigurată şi coordonată, în ansamblul ei, de către Comitetul Interministerial pentru Securitate „Vizită Papa Francisc 2019” format din instituţiile din Sistemul Naţional de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională - MApN, MAI, SRI, SIE, STS şi SPP”, se arată într-un comunicat al Comitetul Interministerial pentru Securitate „Vizită Papa Francisc 2019”.

Sosirea la Bucureşti a Sfântului Părinte impune un protocol de securitate de cel mai înalt grad, identic cu cel întâlnit la o vizită a preşedintelui Statelor Unite.

Papa Francisc va ajunge în România pe 31 mai, iar în prima zi a vizitei, Suveranul Pontif va ţine un discurs la Palatul Cotroceni, unde va avea loc ceremonia oficială de primire. Papa Francisc va avea o întâlnire şi cu premierul Viorica Dăncilă. Apoi, va pleca spre Mitropolie. Suveranul Pontif va fi întâmpinat aici de către Patriarhul Daniel. Vor vizita împreună întreg ansamblul Patriarhal, iar mai apoi va avea loc şi o discuţie între cei doi. Credincioşii îl vor putea vedea pentru prima oară la Catedrala Mântuirii Neamului. Oamenii vor avea acces doar în curte.

În prima zi a lunii iunie, Papa este aşteptat la Sanctuarul din Şumuleu-Ciuc, considerat centrul celui mai mare pelerinaj catolic din Europa Centrală şi de Est.

În a doua parte a zilei, Suveranul Pontif va merge la Iaşi, unde zeci de mii de oameni îl vor aştepta. Papa Francisc va fi prezent mai întâi aici, la Catedrala Episcopiei Romano Catolice. Apoi va merge în piaţa Palatului Culturii, unde le va vorbi pelerinilor.

Pe 2 iunie Suveranul va merge la Blaj. Iar în jurul orei 17, va părăsi România de pe aeroportul internaţional Sibiu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite