Dr. Emilian Imbri, despre cum ar putea să scadă numărul de infectări după data de 15 decembrie. Managerul de la „Victor Babeş” are motive de optimism

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dr. Emilian Imbri, managerul Spitaluşui „Vitor Babeş” din Bucureşti. Imagine: Digi24.ro
Dr. Emilian Imbri, managerul Spitaluşui „Vitor Babeş” din Bucureşti. Imagine: Digi24.ro

După 15 decembrie va începe să scadă numărul de infectări, spune Emilian Imbri, managerul spitalului „Victor Babeş” din Bucureşti. În privinţa cazurilor de gripă sezonieră, medicul se declară „liniştit”, pentru că virusul „va sta locului”, datorită vaccinării, măştilor şi carantinelor locale.

Întrebat, miercuri, la Digi24, despre declaraţia doctoriţei Beatrice Mahler, potrivit căreia dacă lucrurile continuă în această direcţie şi „vom avea nişte cifre pe mortalitate extrem de mari pentru această lună”, Emilian Imbri a spus că nu crede în mortalitatea mare estimată pentru decembrie, dar crede că vor mai fi decese.

„Sigur că în decembrie ne gândim că o să apară şi primele cazuri de gripă. Eu sunt mult mai liniştit vis-a-vis de cazurile de gripă sezonieră, sigur virusul va sta locului: câţi au apucat vaccinul antigripal s-au vaccinat, vor prinde şi seriile următoare şi se vor vaccina rapid, plus măştile, plus fereala, plus că au intrat în carantină foarte multe localităţi şi probabil vor mai intra, sigur că şi vânzoleala va fi mult mai puţin evidentă şi sigur vă spun, o să vedeţi, după 15 decembrie va începe să scadă numărul de infectări, ne dorim asta şi este obligatoriu să se întâmple pentru că foarte greu facem faţă acum”, a declarat managerul spitalului „Victor Babeş” din Bucureşti.

Dr. Mahler: „Decembrie va fi o lună în care vom plânge mult”

Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Bucureşti, spunea, marţi seara, tot la Digi24, că nu se simte nicio îmbunătăţire a situaţiei epidemiei de COVID, ba chiar, în ultimele zile, lucrurile sunt chiar mai grave, iar în spitalul pe care îl conduce se simte nevoia mai multor locuri de terapie intensivă.

„Dacă am avea locuri în Terapie intensivă, numărul pacienţilor din terapie intensivă ar fi mult mai mare. Avem 60 de pacienţi cu forme sever în secţie, din care o parte, o mare parte, ar putea să beneficieze de asistenţă în Terapie Intensivă, unde nivelul de evaluare şi de suport este net diferit. În acest moment ne descurcăm cu ce avem şi încercăm să facem tot ce putem pentru pacienţii noştri. Nu înseamnă că nu primesc tratament, toţi sunt îngrijiţi, dar cu siguranţă lucrurile ar sta altfel dacă am avea mai multe paturi în Terapie Internsivă”, a afirmat medicul.

Întrebată dacă, în opinia sa, în Bucureşti ar fi nevoie de carantină, medicul a afirmat: „Pe mine mă îngrijorează, dacă mă uit pe cifrele zilnice, mortalitatea, care este în creştere şi pe care o vedem şi noi că a crescut la un nivel îngrijorător, inclusiv la pacienţii internaţi, ceea ce înseamnă că formele care ajung ajung şi foarte târziu, ajung şi foarte decompensaţi, forme severe, cu mortalitate crescută. Vom avea nişte cifre pe mortalitate extrem de mari pentru această lună şi, dacă lucrurile continuă în această direcţie, şi decembrie va fi o lună în care vom plânge mult”.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite