Doar 6 paturi libere la ATI pentru bolnavii de COVID-19 în România

Doar 6 paturi libere la ATI pentru bolnavii de COVID-19 în România

FOTO: Mediafax

În România  există la acest moment 6 paturi libere la ATI pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altul decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2.

Ştiri pe aceeaşi temă

În data de 12 noiembrie 2021, conform datelor existente în aplicaţia alerte.ms, la nivel naţional există 1.725 de paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19, 1.733 sunt ocupate în acest moment. 

În Bucureşti sunt avizate de DSP 392 paturi de ATI pentru pacienţii de COVID-19.

De asemenea, la nivel naţional există o rezervă operaţională de 163 paturi ATI destinate pacienţilor de COVID-19. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienţilor ATI depăşeşte capacitatea secţiilor principale.

La  nivel naţional, la acest moment sunt disponibile 6 paturi libere de ATI, 1 în judeţul Braşov, 2 în Bucureşti, 3 în judeţul Timiş, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2. 

Se lucrează în continuare pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

Menţionăm faptul că în procesul de operaţionalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiţii medicale şi care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienţi prezintă afecţiuni grave ce pot constitui comorbidităţi şi sunt expuşi unui risc mult mai mare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările