De la mănăstire la lupta cu cancerul. „Boala încearcă să mă ia de lângă copiii mei. Fără ajutorul vostru, sunt pierdută!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este mamă a doi copii, are 38 de ani, iar în ultimii trei s-a luptat cu cancerul. Loredana şi-a petrecut peste opt ani în mănăstire, iar când a decis să-şi întemeieze o familie a primit un diagnostic devastator: o tumoare canceroasă la sân. Medicii români nu au un răspuns pentru evoluţia rapidă a bolii, iar şansele de supravieţuire ale Loredanei Niţă vin din străinătate.

Loredana şi-a dedicat anii tinereţii întru totul lui Dumnezeu, perioada dintre 1998 şi 2009 a petrecut-o la Mânăstirea Cârcea, de lângă Craiova. Despre traiul în mănăstire, Loredana vorbeşte cu drag, spune că a ajutat-o să înveţe despre altruism, ascultare, dragoste şi speranţă. În anul 2009, viaţa ei a luat o cu totul altă turnură, a renunţat la hainele monahale pentru a întemeia o familie alături de Adrian Niţă, bărbatul cu care are două fetiţe, cea mare de 5 ani, Teodora, şi Miruna, de doar 3 ani şi jumătate. Adrian este conf. univ. dr. la Departamentul de Filosofie al Facultăţii de Ştiinţe Sociale din cadrul Universităţii din Craiova şi blogger pe adevarul.ro.

„ Această boală nemiloasă care s-a abătut de 3 ani asupra mea încearcă să ne spulbere visurile, să mă despartă pentru totdeauna de familie şi să mă ia de lângă copiii mei. Fără sprijnul vostru, după puterile fiecăruia, voi fi pierdută. Am însă credinţa puternică şi speranţa că împreună vom putea învinge. Doamne ajută!” – Loredana Niţă

Toate visurile de viitor ale Loredanei s-au destrămat în 2012, când, în urma unui examen imagistic, a descoperit o formaţiune tumorală la sânul drept, care s-a dovedit a fi canceroasă. La început, a încercat tratarea tumorii prin remedii naturiste, dar fără succes. Din 2014, a început chimioterapia, cu speranţa ca după câteva şedinţe să urmeze operaţia la sân pentru a putea înlătura sursa de celule canceroase. Din păcate, din acest moment veştile proaste au venit una după alta. RMN-ul a dezvăluit că Loredana are mai multe metastaze la nivelul creierului. Au urmat zece şedinţe de raze şi, deşi tumorile cerebrale au stagnat, starea de sănătate a Loredanei se înrăutăţeşte, simptomele arătând că este posibil ca altceva din organism să evolueze nesănătos. Medicii români nu au un răspuns pentru evoluţia rapidă a bolii, dar speranţa vine din nişte investigaţii în străinătate.

Soţul Lordanei e dispus să meargă până în pânzele albe pentru a-şi salva nevasta şi luptă cu gândul la cele două fetiţe, care au dreptul la o familie completă alături de mamă şi tată deopotrivă. A iniţiat un manifest, „Hope for Loredana”, un site unde puteţi găsi informaţii complete despre povestea Loredanei şi toate investigaţiile medicale pe care le-a făcut până acum. Pe acelaşi site, Loredana are un jurnal unde povesteşte chinurile prin care trece zilnic, durerile insuportabile pe care le are, dar nu uită să mulţumească celor care nu au rămas indiferenţi suferinţei ei.

„Ţin să mulţumesc celor care cred alături de noi şi care mă ajută să nu mă despart pentru totdeauna de copiii mei. Deşi am acceptat cu mare greutate cheta publică, căci îmi displace profund că viaţa familiei noastre nu va mai fi privată, înţeleg că trebuie să încercăm orice este posibil ca să mă tratez.” - Loredana Niţă, în jurnalul personal.

„Adevărul” este alături de familia Niţă şi vă prezentăm mai jos conturile prin care puteţi contribui cu donaţii pentru ca Loredana să aibă o şansă la viaţa, şansa de a-şi vedea fetiţele crescând alături de ea. 

Donează prin PayPal

Donează în contul BCR

Titular: Nita Loredana Gabriela

Banca: BCR

RO91RNCB0496088839590001 (RON)

RO66RNCB0084088839590002 (EUR)

cod SWIFT: RNCBROBU

RO39RNCB0084088839590003 (USD)

cod SWIFT: RNCBROBU

Extras Cont

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite